Καιρός

Καιρός: χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά

Καιρός: χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά

Πηγή Φωτογραφίας: Meteo, Eurokinissi

Καιρός: Μετά την ηλιοφάνεια των προηγούμενων ημερών, ο καιρός σήμερα Κυριακή [15/5] αναμένεται να είναι άστατος, σύμφωνα με τα προγνωστικά που παρουσίασε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Μετά την ηλιοφάνεια των προηγούμενων ημερών, ο καιρός σήμερα Κυριακή [15/5] αναμένεται να είναι άστατος, σύμφωνα με τα προγνωστικά που παρουσίασε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ο προγνωστικός Δείκτης Επικινδυνότητας του Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI)  είναι στο επίπεδο 2.

Αναλυτικά, από το μεσημέρι οι τοπικές νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν από τις πρώτες βράδυνες ώρες. Στον Χάρτη 1 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται την Κυριακή 15/05.

kairossimera-kairosmeteo

Ισχυρότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά και ημιορεινά, όπου υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων το μεσημέρι και απόγευμα. Στον Χάρτη 2 που παράγεται με τη βοήθεια εξειδικευμένων αλγορίθμων που αναπτύχθηκαν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σημειώνονται με λευκές και μαύρες κουκίδες οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης το απόγευμα της Κυριακής 15/05.

kairos-kairosmeteo-kataigides
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments