Διεθνή

Μπλίνκεν Κουλέμπα: Συνάντηση για προμήθεια περισσότερων όπλων

Μπλίνκεν Κουλέμπα: Συνάντηση για προμήθεια περισσότερων όπλων

Πηγή Φωτογραφίας: liberal.gr

Μπλίνκεν Κουλέμπα: Συνάντηση είχε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον Ουκρανό ομόλογο του για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.

Ο Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Ντμίτρο Κουλέμπα.  Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως συναντήθηκε σήμερα στο Βερολίνο με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και πως «περισσότερα όπλα και άλλη βοήθεια είναι καθ’ οδόν προς την Ουκρανία».

Ο Κουλέμπα πρόκειται να ενημερώσει σήμερα τους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που συνεδριάζουν στο Βερολίνο, για την κατάσταση επί του πεδίου στην Ουκρανία και για το πώς η συμμαχία μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω τη χώρα, που μάχεται για 12η εβδομάδα εναντίον της εισβολής των ρωσικών δυνάμεων.

Τι ανέφερε ο Κουλέμπα

«Συμφωνήσαμε να συνεργασθούμε στενά για να εξασφαλίσουμε ότι οι ουκρανικές εξαγωγές τροφίμων θα φθάσουν σε καταναλωτές στην Αφρική και την Ασία. Ευγνώμονες στον υπουργό Μπλίνκεν και τις ΗΠΑ για την ηγεσία τους και την αταλάντευτη υποστήριξή τους», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Οι δύο επίσημοι συζήτησαν τον αντίκτυπο της ρωσικής εισβολής της 24ης Φεβρουαρίου στην Ουκρανία, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις. «Ο υπουργός γνωστοποίησε λεπτομέρειες αναφορικά με την τελευταία παρτίδα της αμερικανικής αρωγής ασφαλείας για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας», δήλωσε ο Πράις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments