Ελλάδα

Τουρισμός: Στήριξη του προϊόντος με ποιοτικά χαρακτηριστικά

Τουρισμός: Στήριξη του προϊόντος με ποιοτικά χαρακτηριστικά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τουρισμός: "Δεν θα σταματήσουμε να εξαντλούμε τα περιθώρια στήριξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος", επεσήμανε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

“Δεν θα σταματήσουμε να εξαντλούμε τα περιθώρια στήριξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με ποιοτικά χαρακτηριστικά, με όρους βιωσιμότητας, το οποίο να αφορά όλη την Ελλάδα και μάλιστα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”, ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής το περιεχόμενο της τροπολογίας «Τουρισμός για Όλους».

«Το υπουργείο Τουρισμού, τα τελευταία δύο χρόνια, κατέθεσε τη δική του προσπάθεια στη στήριξη του εγχώριου τουρισμού, με το πρόγραμμα “ Τουρισμός για όλους”. Εντοπίσαμε την πρώτη χρονιά τα προβλήματα, διευκολύναμε τη χρήση, το κάναμε πιο ευέλικτο. Παρέμεινε όμως γραφειοκρατικό, σε σχέση με αυτό που φέρνουμε σήμερα.

Είμαστε όμως ιδιαίτερα περήφανες και περήφανοι που πάνω από 200.000 άτομα αξιοποίησαν τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”, σε όλη την Ελλάδα», είπε η Σοφία Ζαχαράκη και πρόσθεσε: «Πετύχαμε την απαραίτητη γεωγραφική διάχυση και σε χρονική διάρκεια που έχουν ανάγκη όλα τα μέρη και όχι μόνο οι “φωτισμένοι” τουριστικοί προορισμοί, αλλά κάθε σημείο της Ελλάδος που ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, χρειάζεται να ενισχυθεί με το τουριστικό προϊόν».

«Σήμερα είμαστε εδώ κάνοντας επέκταση του προγράμματος με ένα νέο πρόγραμμα “ Τουρισμός για Όλους”», είπε η υφυπουργός Τουρισμού, που εξήγησε ότι με την τροπολογία, προβλέπεται η δυνατότητα εκπόνησης από το υπουργείο Τουρισμού, έως 31.12.2025, ετήσιων προγραμμάτων για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, με τίτλο «Τουρισμός για Όλους», τα οποία χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

«Επεκτείνουμε το πρόγραμμα και μπορούμε να κάνουμε χρήση του “ Τουρισμός για όλους”, για τα επόμενα τρία χρόνια. Το πρόγραμμα είναι πολύ πιο ευέλικτο, με τη freedom pass μορφή, που οι πολίτες ξέρουν και έχει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό. Πληρώνεται άμεσα ο επιχειρηματίας. Δεν θέλουμε να καθυστερούμε τις πληρωμές στους δικαιούχους, δεν θέλουμε να καθυστερούμε τις πληρωμές στους παρόχους που μας στήριξαν τα τελευταία δύο χρόνια. Σε όλους λοιπόν τους πολίτες, με ατομικό εισόδημα 16.000 ευρώ, με οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ, συν 1.500 ευρώ ανά παιδί», είπε η Σοφία Ζαχαράκη και πρόσθεσε: «Τα υπουργεία λοιπόν είναι εδώ, όπως και το υπουργείο Εργασίας, με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, όπως και ο κ. Τριαντόπουλος φέρνει ειδικό pass για τη Β. Εύβοια και τη Σάμο, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments