Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Γιάννης Οικονόμου: Ξεκίνησε η ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου , αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες. “Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις Η.Π.Α. ήταν ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός με διεθνείς διαστάσεις. Σπάνια ηγέτης άλλης χώρας πρωταγωνιστεί επί δύο μέρες στις Η.Π.Α. για αυτό και ο αντίκτυπος της επίσκεψης  και τα θετικά της αποτελέσματα υπερέβησαν τις προσδοκίες ακόμα και του πιο αισιόδοξου παρατηρητή” σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

“Το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Βουλής, η Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί, επιδοκίμασαν όρθιοι, κατ επανάληψη, τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, σε μια σπάνια για τα πολιτικά τους ήθη σύμπνοια, δείχνει ανάγλυφα το μέγεθος του εντυπωσιασμού που προκάλεσαν οι θέσεις που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήταν μια κίνηση που έδειξε τη συνειδητή επιλογή ενός Έθνους να συμπαραταχθεί στρατηγικά με ένα άλλο. Ήταν μια κίνηση  τιμής για την Ελλάδα και τις δυνατότητές της” σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο στη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, όσο και με την ιστορική ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο κατέδειξε ότι ηγείται μιας χώρας η οποία δεν ετεροπροσδιορίζεται. Στην δική μας αντίληψη η επίσκεψη στις Η.Π.Α. δεν έπρεπε και δεν θα μπορούσε να έχει τα χαρακτηριστικά του «μαθητή» που τρέχει να παραπονεθεί στον «δάσκαλο» επειδή τον αδικεί ο διπλανός του. Μια τέτοια θέση έχει στην κορυφή της την παραδοχή του αδύναμου εταίρου και θα είχε υποτελή θεμέλια στην βάση της.

Αντίθετα, ο Πρωθυπουργός ανέδειξε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της σταθερότητας και της ασφάλειας.  Ήταν  ο ηγέτης μιας χώρας  που είναι αξιόπιστος σύμμαχος και παράγοντας ασφάλειας, στην ευρύτερη γειτονιά μας. Μιας  χώρας που θέλει και μπορεί να αναπτύξει δυναμική στη νέα εποχή. Που θέλει και μπορεί να γίνει κόμβος μεταφοράς φυσικού αερίου και καθαρής ενέργειας από τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο προς τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και να συμβάλει ενεργά στην απεξάρτηση της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Που θέλει την ειρήνη και τη συνεργασία με τους γείτονές της, πάντοτε, όμως, με σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Ο Πρωθυπουργός ανέδειξε μια χώρα έτοιμη και αποφασισμένη  να μην δεχτεί επιθετικές ενέργειες που παραβιάζουν την κυριαρχία μας και τα εδαφικά μας δικαιώματα” τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Για τη στάση της Τουρκίας

“Κατήγγειλε τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσουν αμέσως και επανέλαβε, ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Δεν θα δεχτούμε -τόνισε στο Κογκρέσο- επιθετικές ενέργειες που παραβιάζουν την κυριαρχία μας και τα εδαφικά μας δικαιώματα. Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή την ώρα το ΝΑΤΟ είναι μια ακόμη πηγή αστάθειας στη Νοτιοανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας. Και ζήτησε από τα μέλη του Κογκρέσου να το έχουν αυτό υπόψη τους όταν λαμβάνουν αποφάσεις για προμήθειες αμυντικού υλικού που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο” ανέφερε μεταξύ άλλων για την τουρκική προκλητικότητα.

Δείτε την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments