Ελλάδα

Κικίλιας: “Ένας στους δύο Σέρβους επιλέγουν Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι”

Κικίλιας: “Ένας στους δύο Σέρβους επιλέγουν Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι”

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter, Eurokinissi

Κικίλιας: "Ένας στους δύο Σέρβους επιλέγουν Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού

«Η Ελλάδα είναι ο αγαπημένος προορισμός των Σέρβων για αυτό το καλοκαίρι», επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Σερβίας και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του σερβικού Κοινοβουλίου, Veroljub Arsic, στη συνάντησή του με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι.

Στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού, με το άνοιγμα νέων τουριστικών διαδρομών και τη σύναψη διμερών συμφωνιών με έμφαση στον οδικό και τον θρησκευτικό τουρισμό.

Ο υπουργός Τουρισμός συναντήθηκε, επίσης, με τον πρόεδρο της Βουλής της Σερβίας, Ivica Dacic, ο οποίος δήλωσε ότι ένας στους δύο Σέρβους που πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αυτό το καλοκαίρι, έχουν επιλέξει ως βασικό τουριστικό τους προορισμό την Ελλάδα. «Ελλάδα και Σερβία συνδέονται με σταθερούς παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας, σφυρηλατημένους πάνω στις κοινές μας αξίες και αρχές, εδώ και χρόνια», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Κικίλιας: “Με τον κοινωνικό τουρισμό η Κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο στηρίζει τους Έλληνες”

“Η Ελλάδα θα είναι φέτος για τη Ρουμανία ο νούμερο 1 τουριστικός προορισμός“. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού σε συνέντευξη που έδωσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, όπου επεσήμανε τα εξής: “Ανακοινώσαμε 30 εκατομμύρια ευρώ για κοινωνικό τουρισμό, από την 1η Ιουλίου, με free pass. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία”.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας  επεσήμανε ότι οι Ρουμάνοι επισκέπτες όχι μόνο θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους πρωτίστως την Ελλάδα, αλλά έχουν επιλέξει και προορισμούς οι οποίοι δεν έχουν τόσο ισχυρό brand, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την οικονομία και σε άλλες περιοχές της χώρας που μέχρι σήμερα δεν αποκόμιζαν σημαντικά οφέλη από τον τουρισμό.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης ότι πολλοί από αυτούς τους προορισμούς αποτελούσαν παραδοσιακά πόλο έλξης για τους Ρώσους τουρίστες, από τους οποίους, όπως ανέφερε ο Υπουργός, φέτος δεν αναμένεται να δούμε ισχυρές τουριστικές ροές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments