Αθλητισμός

Μ’Μπαμπε: Παραμένει Παριζιάνος με ηγεμονικό συμβόλαιο

Μ’Μπαμπε: Παραμένει Παριζιάνος με ηγεμονικό συμβόλαιο

Πηγή Φωτογραφίας: psg.fr, Getty Images

Μ'Μπαμπε: Ο Κιλιάν Μπαπέ αποφάσισε να παρατείνει την παραμονή του στην Παρί Σεν Ζερμέν μέχρι το 2025

Ο Κιλιάν Μπαπέ αποφάσισε να παρατείνει την παραμονή του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Γάλλος επιθετικός, του οποίου το τρέχον συμβόλαιο έληγε στο τέλος της σεζόν, φερόταν να βρίσκεται μία… ανάσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Tο νέο συμβόλαιο θα τον δεσμεύσει με τους πρωταθλητές Γαλλίας έως το 2025, Ο πρόεδρος της Παρί Σεντ Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφι ανακοίνωσε ενώπιον του κοινού του «Parc des Princes» σε μια πλατφόρμα τοποθετημένη στο γρασίδι, την ανανέωση του συμβολαίου του Γάλλου σούπερ σταρ,

Ο 23χρονος, ένα από τα καλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου που εντοπίστηκε κατά την εφηβική ηλικία του και βοήθησε τη Γαλλία να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, φερόταν να αποχωρεί ως ελεύθερος από την Παρί με τη λήξη του συμβολαίου του στο τέλος της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι πρωτευουσιάνοι απέκτησαν τον Μπαπέ από τη Μονακό το 2017, σε μια συμφωνία αξίας περίπου 180 εκατομμυρίων ευρώ, καθιστώντας τον το δεύτερο πιο ακριβό μεταγραφικό απόκτημα στον κόσμο μετά τον Νεϊμάρ, ο οποίος πήγε στην Παρί από την Μπαρτσελόνα για 222 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτοί είναι οι όροι του νέου συμβολαίου

έγιναν οι όροι του νέου συμβολαίου του Κιλιάν Μπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Γάλλο να λέει «ναι» σε τριετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 150 εκατ. ευρώ, ενώ θα έχει και το δικαίωμα να διαλέγει παίκτες και προπονητές.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ είπε το «ναι» σε νέο τριετές συμβόλαιο, το οποίο θα του δίνει παράλληλα το δικαίωμα να κάνει… κουμάντο στην ομάδα. Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι προκειμένου να πείσουν τον 23χρονο να ανανεώσει του έδωσαν το δικαίωμα να διαλέγει μαζί με τους διοικούντες την Παρί παίκτες αλλά και προπονητές.

Ταυτόχρονα, ο Μπαπέ θα κρατήσει το 100% της εκμετάλλευσης της εικόνας του, κάτι το οποίο ήθελε από την πρώτη στιγμή , ενώ όσον αφορά το οικονομικό ο Γάλλος θα αμείβεται με 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ πήρε και άλλα 130 εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους για να υπογράψει και να πει το «ναι».

Η περυσινή πρόταση της Ρεάλ για την απόκτηση του Μπαπέ απορρίφθηκε από τον παριζιάνικο σύλλογο, ο οποίος φαινόταν έτοιμος να τον χάσει ως ελεύθερο φέτος. Τα δημοσιεύματα πέρυσι υποστήριζαν ότι η νέα πρωταθλήτρια Ισπανίας είχε προσφέρει στην Παρί έως και 200 εκατομμύρια ευρώ για τον Γάλλο.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν είχε καμία πρόθεση να τον πουλήσει, στην προσπάθειά της να φτάσει στην κορυφή του Champions League, αλλά ο γαλλικός σύλλογος έχασε έδαφος μέσα στη σεζόν, όταν η Ρεάλ έκανε μια δραματική επιστροφή στον μεταξύ τους αγώνα ρεβάνς των «16», για να την αποκλείσει από τη διοργάνωση.

Η Παρί είχε ενισχυθεί πέρυσι με τον Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα, για να προσθέσει «δύναμη πυρός» σε μια ομάδα γεμάτη αστέρια. Αλλά, εκτός από την κατάκτηση του τίτλου στη Ligue 1, ο γαλλικός σύλλογος δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιο άλλο τρόπαιο.

Ο Μπαπέ, ωστόσο, διέπρεψε σε ατομικό επίπεδο, καθώς έχει μέχρι στιγμής απολογισμό 36 γκολ και 26 ασίστ για την Παρί σε όλες τις διοργανώσεις της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Πάει για καταγγελία η LaLiga

Η LaLiga αντέδρασε με οργή στην επέκταση του συμβολαίου του Μπαπέ, λέγοντας ότι θα καταθέσει καταγγελία κατά της Παρί στην UEFA, τονίζοντας παράλληλα ότι η νέα προσφορά της «επιτίθεται στην οικονομική σταθερότητα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

«Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι ένας σύλλογος όπως η Παρί, η οποία την περασμένη σεζόν ανέφερε απώλειες άνω των 220 εκατομμυρίων ευρώ (232,32 εκατομμύρια δολάρια) μετά τη συσσώρευση ζημιών άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ τις προηγούμενες σεζόν… με μια ομάδα να κοστίζει περίπου 650 εκατομμύρια για τη φετινή σεζόν, μπορεί να κλείσει μια τέτοια συμφωνία», ανέφερε σε ανακοίνωση της η LaLiga.

«Η LaLiga θα καταθέσει καταγγελία κατά της Παρί ενώπιον της UEFA, των γαλλικών διοικητικών και δημοσιονομικών αρχών και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συνεχίσει να υπερασπίζεται το οικονομικό οικοσύστημα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τη βιωσιμότητά του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments