Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Οι πρώτες εξετάσεις του ύποπτου κρούσματος – Τι δείχνουν

Ευλογιά των πιθήκων: Οι πρώτες εξετάσεις του ύποπτου κρούσματος – Τι δείχνουν
Τα οριστικά αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται τη Δευτέρα

Με τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος της ευλογιάς των πιθήκων, του πρώτου στην Ελλάδα οι υγειονομικές αρχές τέθηκαν σε συναγερμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα αποτελέσματα από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στον 29χρονο Βρετανό τουρίστα που νοσηλεύεται στο Αττικόν, δείχνουν ότι νοσεί με ανεμοβλογιά.

Ο έλεγχος του δείγματος συνεχίζεται και τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουν σταλεί στο εργαστήριο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να είναι διαθέσιμα αύριο, ώστε να διαπιστωθεί πέρα από κάθε αμφιβολία εάν είναι θετικό κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων ή όχι.

Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου και τον καθηγητή Παθολογίας – Ρευματολογίας Δημήτρη Μπούμπα.

Τη Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ζεύγους από τη Βρετανία που από την Κεφαλονιά κατέληξαν ως ύποπτα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στο «Αττικό» νοσοκομείο, απομονωμένοι σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Αττικό νοσοκομείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments