Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: «Έσκισαν» τον ουρανό τα ελληνικά μαχητικά

Αλεξανδρούπολη: «Έσκισαν» τον ουρανό τα ελληνικά μαχητικά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αλεξανδρούπολη: Μαχητικά αεροσκάφη "πέταξαν" στον ουρανό της πόλης, με τους κατοίκους της πόλης να θαυμάζουν τα συγκεκριμένα αεροπλάνα, αλλά παράλληλα εξέφρασαν και την ανησυχία τους

Μαχητικά αεροσκάφη “πέταξαν” στον ουρανό της Αλεξανδρούπολης, με τους κατοίκους της πόλης να θαυμάζουν τα συγκεκριμένα αεροπλάνα, αλλά παράλληλα εξέφρασαν την ανησυχία τους, καθώς νόμιζαν πως ήρθαν από την Τουρκία.

Όμως μετά από λίγο ο “συναγερμός” έληξε, μιας και πρόκειται για ελληνικά αεροσκάφη τα οποία στο πλαίσιο τακτικών ασκήσεων θα εκτελέσουν εικονική προσβολή στόχου.

Πολλοί πολίτες, σύμφωνα με το e-evros.gr, ανησύχησαν και συνέδεσαν τις εν λόγω πτήσεις με τα τούρκικα πολεμικά αεροσκάφη που πέταξαν κοντά στην περιοχή προ ημερών. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη στις 11.25 δυο τουρκικά F-16 πέταξαν βόρεια της Σαμοθράκης στα 2,5 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη.

Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση και έντονη που προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα, ενώ παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά ευθέως για σαφέσταση κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως με την κίνησή της η Τουρκία επιδίωκε να στείλει μήνυμα και προς τις ΗΠΑ λόγω της σημασίας που έχει αποκτήσει για τη χώρα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η Τουρκία ενοχλείται με την τεράστια στρατιωτική, εμπορική και ενεργειακή αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης που αυξάνει πολύ το ελληνικό γεωπολιτικό αποτύπωμα στην περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments