Διεθνή

Τουρκία: Στα άκρα οι σχέσεις με την Ελλάδα – “Αναμενόμενες κινήσεις” σημειώνει η κυβέρνηση

Τουρκία: Στα άκρα οι σχέσεις με την Ελλάδα – “Αναμενόμενες κινήσεις” σημειώνει η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τουρκία: Οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα και η ατάκα "Από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του" έφερε την άμεση απάντηση της Αθήνας

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα και η ατάκα “Από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του” έφερε την άμεση απάντηση της Αθήνας, διά στόματος Γιάννη Οικονόμου και πλέον το κλίμα στις δύο χώρες είναι αρκετά τεταμένο.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση κρατά χαμηλούς τόνους και παρακολουθεί με αυξημένη προσοχή τις “επιθετικές” κινήσεις της γείτονας χώρας, εκτιμώντας ότι είναι, ούτε λίγο – ούτε πολύ “αναμενόμενες”, μιας και όλα όσα έγιναν στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη θερμή υποδοχή που δέχθηκε, έφερε έντονο εκνευρισμό στην Άγκυρα.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αυτό ξεκίνησε από το προεκλογικό «σόου» του Προέδρους της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου νωρίτερα στην πανηγυρική τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου Hızırreis (γερμανικής κατασκευής υποβρύχια τύπου «Παπανικολής») στο ναυπηγείο Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ερντογάν φρόντισε να επαναφέρει και το προκλητικό αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας». «Τα τελευταία 5 χρόνια τρέχουμε 750 σχέδια της αμυντικής βιομηχανίας. Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το ναυτικό μας ισχυρότερο και πιο αποτρεπτικό, για την ασφάλεια της “Γαλάζιας Πατρίδας”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας» «φωτογραφίζοντας» την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments