People

Τα πλοία που διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ αυξήθηκαν κατά 10% φέτος

Τα πλοία που διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ αυξήθηκαν κατά 10% φέτος

Πηγή Φωτογραφίας: Cambiaso Risso Group- Egypt Independent- Science | HowStuffWorks

Ο αριθμός των πλοίων που διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ έχει αυξηθεί κατά 10 τοις εκατό μέχρι σήμερα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι

Ο αριθμός των πλοίων που διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ έχει αυξηθεί κατά 10 τοις εκατό μέχρι σήμερα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, δήλωσε ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, Osama Rabie. Σε συνέντευξη του στο CBC, ο Rabie είπε ότι ο αριθμός των πλοίων που διέρχονται από το κανάλι από την αρχή του έτους έως την 1η Μαΐου έφτασε τα 1.166 σε σύγκριση με 1.066 πέρυσι την ίδια περίοδο.

Ο Rabie ανέφερε ότι η SCA έχει επίγνωση των αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του εμπορίου στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, η οποία διέρχεται από τη Διώρυγα του Σουέζ. Αυτό συμβαίνει ενώ η ναυσιπλοΐα των πλοίων που προέρχονται από την Ανατολική Ασία, τη Ρωσία και την Ουκρανία έχει επηρεαστεί, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Rabie.

Νωρίτερα τον Μάιο, ο Rabie επισήμανε ότι ο βυθοκόρος της SCA “Tariq bin Ziyad” εντάχθηκε στον στόλο των βυθοκόρων που δραστηριοποιούνται στο έργο επέκτασης του καναλιού.Με την ένταξη σε αυτόν τον βυθοκόρο, ο αριθμός των βυθοκόρων που εργάζονται στο έργο στη νότια είσοδο και στα δύο μέρη έφτασε τους οκτώ, πρόσθεσε αναφορικά.

Ο Rabie επιβεβαίωσε ότι το έργο ανάπτυξης του νότιου τομέα της διώρυγας προχωρά σύμφωνα με το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα

Το έργο ανάπτυξης έχει μεγάλη σημασία καθώς στοχεύει στην αύξηση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στη νότια είσοδο κατά 28% και στην αύξηση της ικανότητας του καναλιού να δέχεται περισσότερα πλοία με μέσο όρο 6 επιπλέον πλοία. Οι οκτώ βυθοκόροι είναι οι Mohab Mameesh, Hussein Tantawi, Seddik, Tareq Bin Ziyad, Al-Hamra, Al-Merfa, “Al-Sadr και Cassiopeia”

Η ναυτική κίνηση στο κανάλι λειτουργεί κανονικά καθώς 120 πλοία συνολικής χωρητικότητας 7,5 εκατομμυρίων διέσχισαν τη διώρυγα και προς τις δύο κατευθύνσεις το Σάββατο και την Κυριακή, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που αναρτήθηκαν.

Τον Μάιο του 2021, η Αίγυπτος ξεκίνησε τις εργασίες βυθοκόρησης για την επέκταση της νότιας εισόδου της διώρυγας του Σουέζ λίγες εβδομάδες μετά το ατύχημα του πλοίου Ever Given που προκάλεσε την αναστολή της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας μέσω του καναλιού για έξι μέρες.

Στην αρχή, δύο βυθοκόροι (10 Ραμαζάνι Dredger και Mashhur βυθοκόροι) χρησιμοποιήθηκαν στα έργα επέκτασης στα 122 χιλιόμετρα της διώρυγας του Σουέζ. Η Αρχή εργάστηκε επίσης για τη διάνοιξη παράλληλων διόδων από το 132ο χιλιόμετρο στο 162ο χιλιόμετρο που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της διεθνούς πλωτής οδού κοντά στον Κόλπο του Σουέζ και από το 122ο έως το 132ο χιλιόμετρο που βρίσκεται στις Πικρές Λίμνες. Τα παράλληλα περάσματα βρίσκονται στη δυτική πλευρά του Καναλιού.

Στις 23 Μαρτίου 2021, το πλοίο Ever-Given προσάραξε στα 151 χλμ. της διώρυγας του Σουέζ, όπου διέρχονται τα πλοία και στις δύο κατευθύνσεις, προκαλώντας την αναστολή της διεθνούς θαλάσσιας ναυσιπλοΐας μέσω της διώρυγας για έξι ολόκληρες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments