Διεθνή

Κομισιόν: Κλείνει την δυνατότητα των ολιγαρχών να αποφύγουν τις κυρώσεις

Κομισιόν: Κλείνει την δυνατότητα των ολιγαρχών να αποφύγουν τις κυρώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Κομισιόν: Η Επιτροπή με νέα νομοθεσία μπλοκάρει κάθε δυνατότητα των Ρώσων ολιγαρχών να αποφεύγουν τις κυρώσεις.

Η Κομισιόν κλείνει όλες τις πιθανές διεξόδους που είχαν οι ολιγάρχες για να αποφεύγουν τις κυρώσεις. Η Κομισιόν πρότεινε την Τετάρτη νέους κανόνες που θα καθιστούν δυσκολότερο στους Ρώσους ολιγάρχες να αποφύγουν τις κυρώσεις, ανοίγοντας το δρόμο για τη δήμευση των γιοτ και των επαύλεών τους. Τα χρήματα από τις κατασχέσεις θα διατεθούν για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

«Ενώ η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι υψίστης σημασίας να εφαρμοστούν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ και η παραβίαση αυτών των μέτρων δεν πρέπει να επιτραπεί να αποδώσει», ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Διαφορετική επιβολή κυρώσεων

«Οι σημερινές προτάσεις στοχεύουν στο να διασφαλίσουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία ιδιωτών και οντοτήτων που παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα μπορούν να δημευθούν αποτελεσματικά στο μέλλον».

Οι οικονομικές κυρώσεις επιβάλλονται πολύ διαφορετικά μεταξύ των 27 κρατών μελών του μπλοκ, σε ένα ρυθμιστικό «συνονθύλευμα» που συχνά δίνει τη δυνατότητα σε όσους στοχοποιούνται να αποφύγουν τις συνέπειές τους.

Τι ανέφερε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν

«Η παραβίαση των κυρώσεων της ΕΕ είναι σοβαρό έγκλημα και πρέπει να έχει σοβαρές συνέπειες. Χρειαζόμαστε κανόνες σε όλη την ΕΕ για να το εφαρμόσουμε αυτό» δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν της ΕΕ Βέρα Γιούροβα.

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι κυρώσεις εξαρτώνται από 40 διαφορετικά νομικά καθεστώτα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments