Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών για το μακελειό στο Τέξας: Είμαστε συντετριμμένοι

Υπουργείο Εξωτερικών για το μακελειό στο Τέξας: Είμαστε συντετριμμένοι

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Υπουργείο Εξωτερικών για το μακελειό στο Τέξας: Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την θλίψη του για τα όσα συνέβησαν στο Τέξα

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την θλίψη του για τα όσα συνέβησαν στο Τέξας. «Είμαστε συντετριμμένοι από την είδηση των φρικτών πυροβολισμών σε δημοτικό σχολείο στο Uvalde του Τέξας, που στοίχισε τη ζωή σε τόσα πολλά παιδιά», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στο twitter για το μακελειό στο Τέξας.

«Αυτήν την ώρα της θλίψης, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στον λαό και την κυβέρνηση των ΗΠΑ», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε την ανάρτηση

Τέξας: Άγνωστα τα κίνητρα του 18χρονου που σκότωσε 19 μαθητές

Άγνωστο παραμένει στις Αρχές του Τέξας τους λόγους που οδήγησαν τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος, μαθητή λυκείου στην Ουβάλντε, να δολοφονήσει 19 μικρούς μαθητές και δύο ενηλίκους, τουλάχιστον ο ένας εκ των οποίων ήταν εκπαιδευτικός, ανοίγοντας πυρ μέσα στις αίθουσες του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ της μικρής πόλης της πολιτείας Τέξας, κάπου 130 χιλιόμετρα από το Σαν Αντόνιο.

Φορώντας αλεξίσφαιρο, εφοδιασμένος τουλάχιστον με ένα τουφέκι εφόδου, ο νεαρός αρχικά διέφυγε με ημιφορτηγό, που ενεπλάκη σε «θεαματικό τροχαίο», προτού το εγκαταλείψει και πάει στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ περί τις 11:30 (19:30 ώρα Ελλάδας), προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να ξεφύγει από αστυνομικούς.

Για τους μαθητές -ηλικίας το πολύ δέκα ετών- και τους εκπαιδευτικούς σε αυτό το σχολείο με περίπου 500 παιδιά, στην πλειονότητά τους με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική, τα μαθήματα ολοκληρώνονταν αύριο Πέμπτη.

Το σχολείο, με σύνθημα «Live. Learn. Love. Lead» («Ζήσε. Μάθε. Αγάπησε. Ηγήσου», θα παραμείνει κλειστό σήμερα και αύριο, τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς. Ο νεαρός δράστης σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς που ακολούθησε. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments