Οικονομία

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα έκοψε πρώτη το νήμα στις επενδύσεις για το 2021-22-23

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα έκοψε πρώτη το νήμα στις επενδύσεις για το 2021-22-23
Σταϊκούρας: «Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια επενδύσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη για το 2021-22-23» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια επενδύσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη για το 2021-22-23» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στην επετειακή Γενική Συνέλευση των 100 ετών από την ίδρυση του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών & Επιχειρηματικότητας αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, ο υπουργός τόνισε ότι σύμφωνα με το ECOFIN, η Ελλάδα έχει διαθέσει το υψηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ σε μέτρα στήριξης.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση ενεργεί με αποφασιστικότητα και σύνεση και για αυτό δεν ακολουθεί όσους ζητούν πιο επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, γιατί αυτή συνεπάγεται αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος, ανάγκη δανεισμού και κατ’ επέκταση υποθήκευση του μέλλοντος της ελληνικής οικονομίας. «Ενεργούμε γενναία, αποφασιστικά και συνετά, γιατί οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά μας» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε επίσης, την επιτυχημένη, όπως τη χαρακτήρισε, αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την πλευρά της κυβέρνησης με μέτρα που στήριξαν την οικονομία και την κοινωνία. Αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών ήταν η ισχυρή ανάκαμψη, η μείωση της ανεργίας και ο περιορισμός των κόκκινων δανείων. Σημαντικότερο όμως σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα ήταν ο  παραγωγικός μετασχηματισμός της οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι η κυβέρνηση υλοποίησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις: μείωση άμεσων φόρων, μείωση προκαταβολής φόρου, μείωση φορολογίας μερισμάτων, μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση ασφαλιστικών εισφορών.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί και μετά τον Ιούνιο η επιδότηση καυσίμων άφησε εξάλλου μέσω του ΣΚΑΪ ο Χρήστος Σταϊκούρας. «Προσπαθούμε κάθε φορά να δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο ξέροντας ότι θα έχουμε ελλείμματα, ώστε να ενισχύουμε όσο μπορούμε περισσότερο νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι είναι πρόωρο να μιλάμε τώρα για επέκταση της επιδότησης, δεδομένου ότι το τρέχον πρόγραμμα λήγει στο τέλος Ιούνιου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments