Διεθνή

Θέμα διαδοχής για την Λε Πεν;

Θέμα διαδοχής για την Λε Πεν;

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ενώ η Μαρίν Λε Πεν διεξάγει τον προεκλογικό της αγώνα για τις βουλευτικές εκλογές, κορυφαία στελέχη του κόμματος έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην επόμενη μέρα

Ενώ η Μαρίν Λε Πεν διεξάγει τον προεκλογικό της αγώνα για τις βουλευτικές εκλογές, κορυφαία στελέχη του κόμματος έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην επόμενη μέρα.

Πολλοί είναι αυτοί που διαβεβαιώνουν ότι η επικεφαλής της Εθνικής Συσπείρωσης έχει πάρει τις αποφάσεις της σε περίπτωση νέας αρνητικής εκλογικής καταγραφής, υπονοώντας την παραίτησή της από τις πρώτες γραμμές του πολιτεύεσθαι. Άλλοι ισχυρίζονται όμως ότι ακόμη το σκέπτεται. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως τίποτε. 

Πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της πριν τις καλοκαιρινές διακοπές; Ή τον Σεπτέμβριο, μήνας επανόδου στην πολιτική δραστηριότητα; 

Εάν η Μαρίν Λεπέν αποφασίσει τελικά να γίνει ξανά πρόεδρος του κινήματος, δεν προβλέπεται κάποιο ιδιαίτερο πρωτόκολλο. Αλλά αν αποφασίσει να αποχωρήσει, κάτι που φαίνεται να προετοιμάζεται να πράξει, τότε θα πρέπει να οργανωθεί ένα Συνέδριο εντός έξι μηνών. Και στην περίπτωση αυτή, οι καταστατικές διατάξεις είναι ασαφείς. Πρέπει το Κογκρέσο να συμβιβαστεί με την εκλογή νέου προέδρου; Ή πρέπει να ανανεωθούν όλες οι περιπτώσεις; Η Μαρίν Λεπέν ζητά αυτή τη δεύτερη επιλογή, να αναδείξει, λέει, τη νέα γενιά.

Η πρώην υποψήφια για την Προεδρία της Γαλλίας θέλει να προωθήσει εκείνους που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της, όπως, για παράδειγμα, την εκπρόσωπο Λωρ Λαβαλέτ. Από την άλλη, δεν τίθεται θέμα να ανοίξει η πόρτα στις επιστροφές των «αποστατών», της ανιψιάς της Μαριόν Μαρεσάλ για παράδειγμα. 

Παρά τις προτιμήσεις αυτές της Λε Πεν, ο δρόμος φαίνεται ξεκάθαρος για τον Τζόρνταν Μπαρντέλα, ο οποίος είναι ευρωβουλευτής της Εθνικής Συσπείρωσης και μόλις 26 ετών. Ο Μπαρντέλα έχει επιδείξει άριστες πολιτικές ικανότητες και έχει καταφέρει να καταγραφεί στη συνείδηση των μελών και τω φίλων του κόμματος ως μια σημαντική κομματική και πολιτική παρουσία. Γνωρίζει, ωστόσο, ότι το ιδιαίτερα νεαρό της ηλικία του είναι στην πράξη ένα δίκοπο μαχαίρι. Αφενός, είναι ήδη ευρύτερα αποδεκτός στου κόλπους της Εθνικής Συσπείρωσης, αφετέρου φοβάται μήπως παίξει και, ενδεχομένως, «κάψει» πρόωρα τα χαρτί της πολιτικής σταδιοδρομίας, που διανοίγεται μπροστά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments