Ελλάδα

Περσικός Κόλπος: Εντολή κατεύθυνσης στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς έλαβαν τα ελληνικά τάνκερ

Περσικός Κόλπος: Εντολή κατεύθυνσης στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς έλαβαν τα ελληνικά τάνκερ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Περσικός Κόλπος: Να κατευθυνθούν στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς έλαβαν τα δύο ελληνικά τάνκερ, όπως αναφέρει το tradewinds

Να κατευθυνθούν στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς έλαβαν τα δύο ελληνικά τάνκερ, όπως αναφέρει το tradewinds, στα οποία έγινε κατάληψη στις 27 Μαΐου από τους Φρουρούς της Επανάστασης στον Περσικό Κόλπο.

Οι ναυτικοί που βρίσκονται στα καράβια είναι καλά στην υγεία τους ενώ οι Έλληνες έχουν επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους.

«Η επίθεση κατά των δύο υπό ελληνική σημαία πλοίων, συνιστά κατάφορη παραβίαση των κανόνων τους διεθνούς δικαίου και ισοδυναμεί με πειρατεία, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στο “Prudent Warrior” επιβαίνουν είκοσι τρεις ναυτικοί: 15 Φιλιππινέζοι, επτά Έλληνες και ένας Κύπριος. «Είμαστε σε τακτική επαφή με τον πλοίαρχο», δηλώνει στο site TradeWinds διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας στην οποία ανήκει το Prudent Warrior. Από την άλλη το “Delta Poseidon” από την άλλη πλευρά, έχει 21 Φιλιππινέζους και δύο Έλληνες ναυτικούς.

«Δεν τελούν υπό κράτηση τα πληρώματα» απαντά η Τεχεράνη

Oι ιρανικές ναυτιλιακές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ που κατασχέθηκαν χθες, Παρασκευή, από τους Φρουρούς της Επανάστασης, δεν τελεί υπό κράτηση, είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται πάνω στα πλοία του, μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim News και αναμεταδίδει το Reuters.

«Το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ δεν έχει συλληφθεί και όλα τα μέλη του πληρώματος… είναι καλά στην υγεία τους και προστατεύονται και τους παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες ενώ βρίσκονται επί των πλοίων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», αναφέρει ο κρατικός Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Tasnim.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments