Διεθνή

Ουκρανία – Ποντολιάκ: Διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν αν η Ρωσία εγκαταλείψει την υποκρισία

Ουκρανία – Ποντολιάκ: Διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν αν η Ρωσία εγκαταλείψει την υποκρισία

Πηγή Φωτογραφίας: APA, Twitter

Ουκρανία: "Διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας μπορούν να πραγματοποιηθούν όταν η επιτιθέμενη χώρα αποκηρύξει την υποκρισία, αποχωρήσει από το νότιο τμήμα της χώρας και αποσύρει τα στρατεύματά της", δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ

“Διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας μπορούν να πραγματοποιηθούν όταν η επιτιθέμενη χώρα αποκηρύξει την υποκρισία, αποχωρήσει από το νότιο τμήμα της χώρας και αποσύρει τα στρατεύματά της”, δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«“Η Ουκρανία αρνείται να διαπραγματευτεί”, για ακόμη μια φορά η Μόσχα ψεύδεται. Πραγματικές διαπραγματεύσεις είναι πιθανές αν η Ρωσία αποκηρύξει την υποκρισία (άλλα να λέει κι άλλα να κάνει), αποχωρήσει από το νότιο τμήμα της χώρας και αποσύρει τα στρατεύματά της. Μέχρι τότε, μια διαφορετική “ αντιπροσωπεία”… διαπραγματεύεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου», έγραψε ο Ποντολιάκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Mάλιστα είχε υπογραμμίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην όποια συμφωνία με τη Ρωσία και ότι η εισβολή της Μόσχας μπορεί να σταματήσει μόνο με τη βία.

Επίδειξη ισχύος – Δοκιμαστικό “χτύπημα” με υπερηχητικό πυρηνικό πύραυλο Zircon

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε το Zircon ως μέρος μιας νέας γενιάς ασυναγώνιστων οπλικών συστημάτων. Τα υπερηχητικά όπλα μπορούν να ταξιδέψουν με εννέα φορές την ταχύτητα του ήχου και η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει προηγούμενες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του Zircon από πολεμικά πλοία και υποβρύχια τον περασμένο χρόνο.

Ο ρωσικός στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες ανδρών και εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της τρίμηνης εισβολής του στην Ουκρανία, την οποία αποκαλεί «ειδική επιχείρηση», αλλά συνέχισε να πραγματοποιεί υψηλού προφίλ δοκιμές όπλων για να υπενθυμίσει στον κόσμο την πυραυλική τεχνολογία.

Τον περασμένο μήνα εκτόξευσε έναν νέο διηπειρωτικό πύραυλο με πυρηνική ικανότητα, τον Sarmat, ικανό να φέρει 10 ή περισσότερες κεφαλές και να πλήξει τις ΗΠΑ.

Η δοκιμαστική εκτόξευση έρχεται αφού η Ρωσία πραγματοποίησε ασκήσεις πυρηνικών πυραύλων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κάνοντας πρόβα πώς θα μπορούσε να καταστρέψει τη Δύση μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι παραδόσεις του Zircon οφείλονται εντός μηνών και ενδεχομένως εβδομάδων. Το Κρεμλίνο είχε προηγουμένως χαρακτηρίσει το φονικό όπλο, το οποίο φέρει συμβατική ή πυρηνική κεφαλή, «ασταμάτητο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments