Πολιτική

Ηλιόπουλος: «H πραγματική δημοσκόπηση είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να βγάλει το μήνα

Ηλιόπουλος: «H πραγματική δημοσκόπηση είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να βγάλει το μήνα
Ηλιόπουλος: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που "από τον Οκτώβριο αρνείται να ενεργοποιήσει εργαλεία όπως η μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας" άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που “από τον Οκτώβριο αρνείται να ενεργοποιήσει εργαλεία όπως η μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας” άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον Real FM υπό το φόντο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με θέμα τις κυρώσεις στη Ρωσία.

“Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς και η πραγματική δημοσκόπηση που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να βγάλει το μήνα”, δήλωσε χαρακτηριστικά. “Με μια προοδευτική κυβέρνηση όμως τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, γι’ αυτό και ζητάμε άμεσα εκλογές”, είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

“Η απόφαση της ευρωπαϊκής συνόδου για εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο έχει πολλές αντιφάσεις και σε σχέση με τον χρόνο υλοποίησης”, δήλωσε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: “Το σοβαρότερο θέμα είναι, όμως, ότι η ΕΕ δεν έχει plan B για ακρίβεια που μαστίζει και τα νοικοκυριά και την παραγωγή”. “Διότι όταν αυξάνεται πάνω από 48% το κόστος παραγωγής στην Ελλάδα για το μήνα Απρίλιο, θα το δούμε στις τιμές. Και αυτό υπονομεύει και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, δημιουργώντας ένα αρνητικό σπιράλ”, επισήμανε.

“Σε κάθε περίπτωση δεν είναι όλα τα προβλήματα ευρωπαϊκά. Στην Ελλάδα πληρώνουμε πολύ ακριβά τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ γι’ αυτό έχουμε και την πιο υψηλή τιμή στη χονδρική του ρεύματος”, υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγορώντας επιπλέον την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δεν εφάρμοσε πλαφόν στις τιμές της λιανικής και της χονδρικής στην ενέργεια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου υπενθύμισε πως “την περίοδο 2015-2019 το ρεύμα δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ”, και όταν “ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε 27% των μισθό για τους κάτω των 25 και 11% για το σύνολο των εργαζομένων ο πληθωρισμός ήταν κάτω του 0,5%”.

Κληθείς στο μεταξύ να σχολιάσει την τουρκική προκλητικότητα και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε: “Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Και δυστυχώς η μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης δεν έχει επιφέρει τα θεμιτά αποτελέσματα. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε παραμύθια ότι δήθεν η Τουρκία είναι απομονωμένη. Ως χώρα δεν έχουμε διεκδικήσει κυρώσεις σε επίπεδο Ευρώπης”.

“Ελήφθη μια πρώτη απόφαση 2019 με πρωτοβουλία της κυπριακής και της τότε ελληνικής κυβέρνησης”, υπενθύμισε, “αλλά δεν έχτισε πάνω σε αυτή την απόφαση η κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

“Ο ορίζοντας του διαλόγου δεν μπορεί να είναι άλλος από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης και το εργαλείο μας είναι το διεθνές δίκαιο ενάντια σε κάθε αναθεωρητική πρακτική”, είπε ο Ν. Ηλιόπουλος, κατηγορώντας τη ΝΔ: “Στην εξωτερική πολιτική δεν κρινόμαστε στις καλές προθέσεις, αλλά στις συμμαχίες και την πολυεπίπεδη συνεργασία”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments