Διεθνή

Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά: Κλείσαμε μια πληγή

Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά: Κλείσαμε μια πληγή

Πηγή Φωτογραφίας: Keep Talking Greece

Ερντογάν: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δε σταματά τις προκλητικές και ρητορικές τοποθετήσεις και αυτή τη φορά επανάφερε το θέμα της Αγιάς Σοφιάς

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δε σταματά τις προκλητικές και ρητορικές τοποθετήσεις, θέλοντας να πυροδοτεί συνεχώς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτή τη φορά ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στην Αγίας Σοφίας, επαναφέροντας το θέμα για τη μετατροπή της σε τζαμί.

«Αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα μετά από 84 χρόνια και κλείσαμε την πληγή που άνοιξε στην καρδιά της κατάκτησης, δόξα τω Θεώ. Η Αγία Σοφία πήρε και πάλι τη θέση της στον πολιτισμό μας ως η ανερχόμενη σημαία στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την Κυριακή το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με σειρά αναρτήσεών του έκανε επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, κατηγορώντας τον για «επεκτατικές βλέψεις», με αφορμή ανάρτησή του.

Έξυναν τους τοίχους και έπαιρναν κομμάτια

Χαμός έχει γίνει με την εικόνα από τους βανδαλισμούς στην Αγιά Σοφιά που κάνει το γύρο του διαδικτύου. Από ότι φαίνεται οι επισκέπτες έξυναν τους τοίχους και παίρνουν κομμάτια για ενθύμιο.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία και αναφέρουν χρήστες στα social media, επισκέπτες ξύνουν τους τοίχους και παίρνουν κομμάτια για… ενθύμιο! Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, επρόκειτο για χριστιανούς τουρίστες, κάτι που υποστήριξε και η αρχιτέκτονας Seda Özen Bilgili στον λογαριασμό της στο Twitter.

“Ξένοι (Ορθόδοξοι) επισκέπτες, που θεωρούν τον γύψο ιερό και τον αφαιρούν. Θα βρεθεί αν ερευνηθεί. Στο παρελθόν, οι τουρίστες χρησιμοποιούσαν να αγοράσω αναμνηστικά από ψηφιδωτά». είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments