Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Και επίσημα Λοντίγκιν… διετίας

Παναθηναϊκός: Και επίσημα Λοντίγκιν… διετίας

Πηγή Φωτογραφίας: Pao fc

Παναθηναϊκός: Παίκτης του Παναθηναϊκού με κάθε επισημότητα έγινε ο Γιούρι Λοντίγκιν υπογράφοντας συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024

Παίκτης του Παναθηναϊκού, με κάθε επισημότητα, έγινε ο Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024. Ο διεθνής Ρώσος γκολκίπερ, με ελληνική καταγωγή κατά το ήμισυ, έμεινε ελεύθερος απ’ τον ΠΑΣ Γιάννινα κι έγινε το πρώτο καλοκαιρινό, μεταγραφικό απόκτημα του Τριφυλλιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη συμφωνία της μέχρι τον Ιούνιο του 2024 με τον τερματοφύλακα Γιούρι Λοντίγκιν. Γεννημένος στις 26 Μαΐου 1990 στο Βλαντιμίρ της Ρωσίας, από Ρώσο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ο Γιούρι ήρθε στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση σε ηλικία 10 ετών.

Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του σε ακαδημία της Δράμας, προτού ενταχθεί στην Ξάνθη  σε ηλικία 16 ετών. Στα 20 του δόθηκε δανεικός στον Εορδαϊκό, ενώ κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας Κ21.

Ένα χρόνο μετά γύρισε στην Ξάνθη και τον Απρίλιο του 2012 έκανε ντεμπούτο στη Super League. Τη σεζόν 2012-13 καθιερώθηκε στο βασικό σχήμα της Ξάνθης και ένα χρόνο μετά πωλήθηκε στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Στη Ζενίτ διέπρεψε, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ, έκανε «γεμάτες» σεζόν και βέβαια αγωνίστηκε σε Champions και Europa League, φτάνοντας μάλιστα έως τα προημιτελικά του Europa League το 2015.

Τον Ιανουάριο του 2019 δόθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι του 2019 πήγε στην τουρκική Γκαζιάντεπσπορ, όπου έμεινε έξι μήνες προτού επιστρέψει στη Ρωσία για την Άρσεναλ Τούλα.

Τον Ιανουάριο του 2021 γύρισε στην Ελλάδα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, πραγματοποιώντας εξαιρετικές σεζόν. Το Μάιο του 2013 κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας αλλά δεν αγωνίστηκε και λίγους μήνες μετά αγωνίστηκε στην Εθνική Ανδρών της Ρωσίας, όπου κατέγραψε 11 συμμετοχές.

Καλωσορίζουμε τον Γιούρι στον Παναθηναϊκό!».

Λοντίγκιν: «Πάντα βάζω τους πιο υψηλούς στόχους»

Λίγο μετά την υπογραφή του στο διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, ο Γιούρι Λοντίγκιν έκανε και τις πρώτες δηλώσεις του ως ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού», βγάζοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση και φανερώνοντας την επιθυμία του για νίκες και υψηλούς στόχους με την «πράσινη» φανέλα. Ο διεθνής Ρώσος γκολκίπερ υπέγραψε ως ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα έως το καλοκαίρι του 2024, με ετήσιες αποδοχές 230.000 ευρώ.

Αναλυτικά ο Γιούρι Λοντίγκιν μίλησε το PAO TV:

-Για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και τι τον ώθησε το να κλείσει στους «πράσινους»:

«Είμαι πολύ χαρούμενος και αλήθεια, είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ. Νιώθω καλά κι ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει κάθε στόχο που έχει κι ακόμα παραπάνω»

Για τις προσδοκίες που έχει στον Παναθηναϊκό:

«Ερχόμενος στον Παναθηναϊκό σκέφτομαι νίκες και μόνο νίκες. Γιατί είμαι πραγματικά… άρρωστος με αυτό. Δεν μπορώ να χάνω, είμαι τρελαμένος με αυτό. Αγαπώ το ποδόσφαιρο κι αυτό που κάνω και ο στόχος μου είναι πάντα να διεκδικώ το καλύτερο. Το πιο ψηλό. Μπορεί να βάζω στόχους που είναι αδύνατον να τους φτάσεις, αλλά πάντα θα προσπαθώ να βάζω τους πιο υψηλούς στόχους. Κι ελπίζω να βοηθήσω και να με βοηθήσει την ομάδα. Και να κερδίσουμε όλοι σ’ αυτό. Γιατί αυτός είναι ο στόχος. Οι νίκες… Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα, υπάρχει πίεση φυσικά, πάντα κάθε χρόνο. Και πρέπει να τους θέτει αυτούς τους στόχους κι απ’ την πλευρά μου θα προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ. Σ’ αυτό δεν πιστεύω να έχει κανένας παράπονο γιατί όταν μπαίνω μέσα είτε στην προπόνηση, είτε στον αγώνα πάντα δίνω το  100%».

-Για το ενδιαφέρον που υπήρχε κι από άλλες ομάδες, μετά την πολύ καλή σεζόν που έκανε στον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Υπήρχε ενδιαφέρον, συζητούσαμε, μιλούσαμε, αλλά πιο  ουσιώδης πρόταση κι ενδιαφέρον ένιωσα από τον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό το λόγο βρίσκομαι εδώ».

-Για το εφετινό Κύπελλο του Παναθηναϊκού και τι θεωρεί πως μπορεί να πετύχει η ομάδα τη νέα χρονιά:

«Λέγοντας για στόχους, πάντα σκέφτομαι μέρα με τη μέρα, στιγμή με τη στιγμή. Να ζεις τις στιγμές. Αν η στιγμή σου αυτή είναι τώρα στην προπόνηση, να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, ώστε να μπορείς να βελτιώνεσαι. Να εκμεταλλεύεσαι αυτές τις στιγμές. Το ίδιο ισχύει και για κάθε αγώνα που έρχεται. Θέτεις ένα στόχο, τον πιο υψηλό: Το πρωτάθλημα, την Ευρώπη, το Κύπελλο… Τους θέτεις αυτούς τους στόχους. Το που θα φτάσεις μετά, θα το δεις στο τέλος. Αλλά να έχεις σαν όραμα, σαν όνειρο, τους πιο τρελούς στόχους που μπορείς να έχεις. Κι έτσι βελτιώνεσαι. Έτσι και εσύ και η ομάδα, εσύ μέσα απ’ την ομάδα, η ομάδα που παίρνει κάτι από σένα, όλα αυτά σε συνδυασμό φέρνουν μία επιτυχία».

-Για τον Παναθηναϊκό της σεζόν που ολοκληρώθηκε και τι διαφορές εντόπισε:

«Φέτος, στην αρχή δεν ξεκίνησε καλά. Πέρσι, είχαμε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αλλά φέτος έδειξε μία άνοδο και μία σταθερότητα κι ένα τρομερά ελκυστικό ποδόσφαιρο. Πολύ καλό ποδόσφαιρο, το οποίο ελπίζω ότι θα συνεχιστεί και θα γίνεται ακόμα καλύτερο».

-Για τα στοιχεία που περιέγραψε και τον βασικό λόγο που αποδέχθηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού: «Φυσικά. Όταν παίζει η ομάδα ποδόσφαιρο κατοχής, ένα πολύ ωραίο κι επιθετικό ποδόσφαιρο φυσικά κι εσύ θέλεις να συμμετάσχεις. Θα σε τραβήξει όλο αυτό, γιατί κι εγώ είμαι τερματοφύλακας που μου αρέσει να παίζω με τα πόδια, μου αρέσει να οδηγώ την ομάδα, να ξεκινάω την επίθεση. Μου αρέσει αυτό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments