Ελλάδα

Οδυσσέας Λάμπρου στο pagenews.gr: Οι πολίτες να γίνουν η αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο

Οδυσσέας Λάμπρου στο pagenews.gr: Οι πολίτες να γίνουν η αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο
Οδυσσέας Λάμπρου στο pagenews.gr: Ο Οδυσσέας Λάμπρου συντονιστής της εθελοντικής περιβαλλοντικής ομάδας Beach Cleaning έστειλε μήνυμα μέσω του pagenews.gr για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Οδυσσέας Λάμπρου συντονιστής της εθελοντικής περιβαλλοντικής ομάδας Beach Cleaning έστειλε μήνυμα μέσω του pagenews.gr για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 

Ολόκληρη η δήλωση

Σήμερα, 5 Ιουνίου 2022 γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μέρες σαν κι αυτή είναι πολύ σημαντικές για δύο λόγους. Αρχικά είναι μια ευκαιρία για τους πολίτες να αναλογιστούν τα προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή ο πλανήτης αλλά και που θα καταλήξουν αν δεν προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Σίγουρα αυτό δε θα έπρεπε να γίνει μόνο εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα αλλά όπως και σε πολλά άλλα πράγματα έτσι και γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια αφορμή. Μιλώντας για τις αφορμές που μας δίνει αυτή η μέρα, κάτι ακόμα που συμβαίνει κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι ότι πολλές περιβαλλοντικές ομάδες πραγματοποιούν διαφόρων ειδών δράσεις. Από δεντροφυτεύσεις και καθαρισμούς στο βουνό μέχρι και υποθαλάσσιους και παράκτιους καθαρισμούς.
Αυτό λοιπόν πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα να φέρει κοντά πολλές ομάδες και να δημιουργηθούν όμορφες δράσεις μέσα από συνεργασίες αλλά  ταυτόχρονα να δώσει έναν λόγο παραπάνω στους πολίτες να συμμετάσχουν σε κάποια δράση. Μπορεί λοιπόν μια δράση στις 5 Ιουνίου να αλλάξει τη ζωή και τον τρόπο σκέψεις μερικών ανθρώπων αναφορικά με το περιβάλλον, τη ρύπανση, αλλά και τη προσφορά.
Η ομάδα Beach Cleaning με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποίησε υποθαλάσσιο καθαρισμό στη Σαλαμίνα και συγκεκριμένα στο λιμάνι Κουλούρης. Με την βοήθεια 10 δυτών και 7 εθελοντών ακτής κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς την δράση. Ανελκύοντας περισσότερα από 2899 κιλά απορρίμματα!
Ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα που μας βάζει σε σκέψεις για το τι πραγματικά πρέπει να αλλάξει και προς που οδεύουμε. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σχεδόν το 90% των απορριμμάτων προερχόντουσαν από επαγγελματίες αλιείς. Ένα ποσοστό που εξοργίζει και ταυτόχρονα θλίβει όλους τους εθελοντές. Μέρες σαν και αυτές δημιουργούνται για να θυμηθούν οι πολίτες πως πρέπει να γίνουν η αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments