Διεθνή

Ουκρανία: Το Κίεβο επιβεβαιώνει το θάνατο στρατηγού των φιλορώσων

Ουκρανία: Το Κίεβο επιβεβαιώνει το θάνατο στρατηγού των φιλορώσων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ανώτερου αξιωματικού των φιλορώσων αυτονομιστών στο πεδίο της μάχης

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ανώτερου αξιωματικού των φιλορώσων αυτονομιστών στο πεδίο της μάχης, πληροφορία που μεταδόθηκε από τη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Ο διοικητής της 1ης στρατιάς της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντανιέτσκ, ο υποστράτηγος Ρομάν Κουτούζοφ, «αποναζιστοποιήθηκε και αποστρατιωτικοποιήθηκε επισήμως», σχολίασε σαρκαστικά η υπηρεσία Τύπου του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ουκραΐνσκα Πράβντα.

Ο υποστράτηγος Κουτούζοφ φέρεται να σκοτώθηκε ενώ ηγείτο σε επίθεση εναντίον χωριού κοντά στην πόλη Ποπάσνα, στην περιφέρεια Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Νωρίτερα, το ουκρανικό επιτελείο ανέφερε ότι ο εχθρός αναγκάστηκε να υποχωρήσει αφού υπέστη «μεγάλες απώλειες».

Το Κίεβο διατεινόταν πρόσφατα ότι δυνάμεις του σκότωσαν τουλάχιστον επτά στρατηγούς της Μόσχας αφότου άρχισε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου. Τουλάχιστον δύο αποδείχθηκε αργότερα πως είναι στη ζωή. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επιβεβαιώσει τέσσερις θανάτους ανώτερων αξιωματικών.

Σφοδρές μάχες μαίνονται για τον έλεγχο της Σεβεροντονέτσκ – Εκρήξεις στο Κίεβο

“Οδομαχίες” μαίνονται στο κέντρο της Σεβεροντονέτσκ, της στρατηγικής σημασίας πόλης στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν την επίθεσή τους με στόχο να ελέγξουν όλη την κοιλάδα του Ντονμπάς.

“Η κατάσταση στη Σεβεροντονέτσκ, όπου οι οδομαχίες συνεχίζονται, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη”, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βίντεο που μεταδόθηκε τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή, στο οποίο έκανε λόγο για “αεροπορικές επιδρομές, πυρά του πυροβολικού και συνεχείς ρίψεις ρουκετών”.

Η πόλη παραμένει στο επίκεντρο της ρωσικής επίθεσης στην κοιλάδα Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, που ελέγχουν εν μέρει οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες από το 2014 και την οποία η Μόσχα θέλει να θέσει πλήρως υπό τον έλεγχό της. Οι πληροφορίες για την κατάσταση των δυνάμεων εκεί παραμένουν συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, οι Ουκρανοί στρατιώτες αποσύρονται από την πόλη. “ Μονάδες του ουκρανικού στρατού που έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες στη διάρκεια των μαχών για τη Σεβεροντονέτσκ (έως και κατά 90% σε πολλές μονάδες), υποχωρούν προς τη Λισιτσάνσκ”, μια γειτονική πόλη, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments