Διεθνή

Ρωσία: Απειλεί με τον διηπειρωτικό πύραυλο “Σατανά 2” τα Βαλκάνια

Ρωσία: Απειλεί με τον διηπειρωτικό πύραυλο “Σατανά 2” τα Βαλκάνια

Πηγή Φωτογραφίας: dailymail

Την οργή της Μόσχα προκάλεσε η υποχρεωτική ακύρωση του ταξιδιού του Σεργκέι Λαβρόφ στη Σερβία, καθώς οι εναέριοι χώροι είναι κλειστοί για τα ρωσικά αεροσκάφη - Απειλές κατά τεσσάρων χωρών για "χτύπημα" με τον διηπειρωτική πύραυλο εκτόξευσε ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας

Η ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Σερβία εξόργισε το Κρεμλίνο.

Το ταξίδι, δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί για τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, καθώς τρεις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους για ρωσικά αεροσκάφη, προκαλώντας τη οργή της Μόσχας με τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος «Roscosmos», Nτμίτρι Ρογκόζιν να δηλώνει ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να εκτοξεύσει τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο «Satan-2».

Στο “στόχαστρό” του Ρογκόζιν μπήκαν Ρουμανία, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο, αλλά και η Σουηδία με την απόφασή της να καταθέσει αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας «Roscosmos», δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, ενώ η Βουλγαρία, η Ρουμανία και το Μαυροβούνιο μπορούσαν να σταματήσουν το αεροπλάνο του Λαβρόφ, δεν θα σταματήσουν έναν πύραυλο Sarmat 208 τόνων– γνωστό και ως Satan-2.

Σε μήνυμά του στο Twitter, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε τι είναι τόσο καλό για τον «Sarmat» (βαλλιστικό πύραυλο); Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από δειλούς Βούλγαρους, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους – που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία».

Το ίδιο, όπως είπε, ισχύει και για τους Σουηδούς που ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας έγινε πυρ και μανία αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεν κατάφερε να φθάσει στο Βελιγράδι όπου είχε προγραμματίσει συνομιλίες με αξιωματούχους.

Σημειώνεται ότι, η Σερβία είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Ρωσία από τότε που ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκίνησε την εισβολή του στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments