Διεθνή

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η ρωσική κυβέρνηση αγνοεί τι σημαίνει να έχεις ελεύθερο Τύπο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η ρωσική κυβέρνηση αγνοεί τι σημαίνει να έχεις ελεύθερο Τύπο

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν επίθεση κατά της Ρωσίας σχετικά με την ελευθερία του Τύπου μετά την ρωσική απειλή για αφαίρεση διαπίστευσης.

Επίθεση εξαπέλυσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά της Ρωσικής Κυβέρνησης σχετικά με τον Ελεύθερο Τύπο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να εκδίδουν βίζες σε πιστοποιημένους Ρώσους δημοσιογράφους και δεν έχουν ανακαλέσει τις διαπιστεύσεις κανενός Ρώσου δημοσιογράφου που εργάζεται στις ΗΠΑ

Ακόμη, διαβεβαίωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας ότι το Κρεμλίνο είναι αυτό που κάνει «ευθεία επίθεση» στην ελευθεροτυπία. Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία προειδοποίησε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι μπορεί να τους αφαιρεθεί η διαπίστευση εάν δεν βελτιωθεί η μεταχείριση που επιφυλάσσουν οι ΗΠΑ στους ρώσους δημοσιογράφους.

«Η ρωσική κυβέρνηση, ουσιαστικά και ηθελημένα, αγνοεί τι σημαίνει να έχεις ελεύθερο Τύπο, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μπλοκάρουν ή απαγορεύουν σχεδόν όλα τα ανεξάρτητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης που θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ στη χώρα τους» είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments