Διεθνή

Μάθιου ΜακΚόναχι: Συγκλονιστική ομιλία στον Λευκό Οίκο για την οπλοκατοχή

Μάθιου ΜακΚόναχι: Συγκλονιστική ομιλία στον Λευκό Οίκο για την οπλοκατοχή

Πηγή Φωτογραφίας: cbcnews

Ο 52χρονος Αμερικανός ηθοποιός κατάγεται από το Ουβάλντε του Τέξας, όπου ένας 18χρονος εισέβαλε με όπλο σε δημοτικό σχολείο σκορπώντας τον θάνατο - Τραγικό απολογισμός 19 παιδιά νεκρά και δύο δασκάλες

Ο βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός, Μάθιου ΜακΚόναχι, συγκλόνισε με την ομιλία του διάρκειας 22 λεπτών για την οπλοκατοχή, την οποία έκανε μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο και τη συνομιλία τους για τα μέτρα αντιμετώπισής της.

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι κατάγεται από το Ουβάλντε του Τέξας, το μέρος που έγινε γνωστό από το μακελειό σε δημοτικό σχολείο, όπου σκοτώθηκαν 19 παιδιά και 2 δασκάλες, στις 24 Μαΐου, από έναν 18χρονο, ο οποίος ήταν οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι και πυροδότησε τις συζητήσεις για την οπλοκατοχή.

«Βρίσκεται σήμερα εδώ για να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του και να καλέσει τα ηγετικά στελέχη (του Κογκρέσου) να αναλάβουν διακομματική δράση ώστε να σταματήσουν οι παράλογες δολοφονίες και να περάσουν μέτρα ευθύνης για τα όπλα που όπως γνωρίζουμε σώζουν ζωές», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, αναφερόμενη στην επίσκεψη του ηθοποιού.

Ο 52χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, κρατώντας φωτογραφίες ορισμένων από τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Ουβάλντε. Μίλησε για τις οικογένειές τους, τι φορούσαν την ημέρα που δολοφονήθηκαν και τι ήθελαν να γίνουν όταν θα μεγάλωναν. Αρκετές φορές έμοιαζε σαν να έχει έναν κόμπο στον λαιμό ενώ χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι τη στιγμή που διάβαζε τα βιογραφικά στοιχεία των θυμάτων.«Ενώ τιμούμε τα θύματα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή τη φορά φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει. Υπάρχει η αίσθηση ότι ίσως να υπάρχει κάποιο εφικτό μονοπάτι μπροστά μας», είπε.

Συγκλονιστική ήταν και η στιγμή που έδειξε τα παπούτσια που φόραγε μια εκ των μαθητριών που έπεσαν νεκρές, τα οποία έχουν μια καρδιά ζωγραφισμένη και μέσω αυτών αναγνωρίστηκε η σορός της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments