Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Ετοιμάζει NOTAM για ασκήσεις η Αθήνα για να “προλάβει” πρόκληση της Τουρκίας

Ελληνοτουρκικά: Ετοιμάζει NOTAM για ασκήσεις η Αθήνα για να “προλάβει” πρόκληση της Τουρκίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ελληνοτουρκικά: Ένα βήμα μπροστά θέλει να είναι η Ελλάδα, απέναντι στην Τουρκία, ώστε να έχουν τον πλήρη έλεγχο στο Αιγαίο Πέλαγος

Ένα βήμα μπροστά θέλει να είναι η Ελλάδα, απέναντι στην Τουρκία, ώστε να έχουν τον πλήρη έλεγχο στο Αιγαίο Πέλαγος, αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο και γι’ αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας ετοιμάζουν το δικό τους σχέδιο για ενδεχόμενη πρόκληση από τους γείτονες.

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί για το τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας στην περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, το Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική μας Αεροπορία δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

Όπως ανέφερε το Mega το βράδυ της Τρίτης [07/06], η Ελλάδα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για αεροναυτικές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου, οι οποίες θα βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Σε τμήμα αυτής της περιοχής η χώρα μας έχει εκδώσει και NAVTEX για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, όπου είναι η NOTAM που έχει εκδόσει η Ελλάδα για τις 22/6.

Aυτό σημαίνει ότι στην περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης από τον Ιούνιο και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις επιφανείας και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας που θα ελέγχουν κάθε κίνηση στην περιοχή και θα είναι έτοιμα να απαντήσουν σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments