Πολιτική

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η ιστορία δεν ξαναγράφεται – Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί τον αναθεωρητισμό

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η ιστορία δεν ξαναγράφεται – Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί τον αναθεωρητισμό

Πηγή Φωτογραφίας: screenshot/youtube

Νέο αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEECP) που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Στη Σύνοδο μετέχουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων χωρών της Ν.Α Ευρώπης. Πρέπει να στείλουμε ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» με αφορμή την εισβολή […]

Νέο αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEECP) που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Στη Σύνοδο μετέχουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων χωρών της Ν.Α Ευρώπης.

Πρέπει να στείλουμε ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του μετά το πέρας της Συνόδου.

«Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί το δεσποτικό αναθεωρητισμό που αμφισβητεί τα αποδεκτά σύνορα», τόνισε για να προσθέσει: «Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την κατασκευάζει αυθαίρετα στο μυαλό του».

«Αποδείχθηκε ότι υπάρχει πράγματι δυναμική για συνεργασία όλων των πλευρών της περιοχής και ταυτόχρονα η Σύνοδος αυτή χάραξε έναν οδικό χάρτη κοινών στόχων και αρχών που πιστεύω ότι μόνο μπροστά οδηγεί», δήλωσε ο πρωθυπουργό.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους άλλους ηγέτες για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει: «Θα είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε συνολικά τις προκλήσεις για την ευρύτερη περιοχή μας, να δούμε τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία».

«Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω και τους ομολόγους μου για την τουρκική προκλητικότητα όπως αυτή εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες», ωστόσο παρατήρησε πως «σε καμία περίπτωση η Σύνοδος αυτή δεν έχει ως κύριο αντικείμενο την Τουρκία».

Στις διμερείς επαφές που είχε πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «είναι ευκαιρία να επανεκκινήσουμε τη συζήτηση για τα Δυτικά Βαλκάνια».

Θα ακολουθήσει δείπνο με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τους ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments