Τεχνολογία

NASA: Συγκροτεί μια ειδική ομάδα που θα μελετήσει τα UFO

NASA: Συγκροτεί μια ειδική ομάδα που θα μελετήσει τα UFO

Πηγή Φωτογραφίας: Space.com- Ολύμπιο Βήμα

NASA: Η έρευνά θα έχει κόστος όχι άνω των 100.000 δολαρίων

Η NASA ανακοίνωσε πως συστήνει μια ανεξάρτητη ομάδα η οποία θα διαπιστώσει πόση πληροφορία είναι δημοσίως διαθέσιμη για το ζήτημα των UAP (Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα) και πόση είναι απαραίτητη για την κατανόηση των ανεξήγητων αυτών θεαμάτων.

Οι ειδικοί θα αξιολογήσουν ακόμη πώς να αξιοποιήσουν καλύτερα όλη αυτήν την πληροφόρηση στο μέλλον

Ο επικεφαλής της επιστημονικής αποστολής, Τόμας Ζουρμπούχεν αναγνώρισε πως η μέινστριμ επιστημονική κοινότητα ίσως δει το εγχείρημα της NASA στο αμφιλεγόμενο αυτό θέμα ως «κάποιου είδους ξεπούλημα», ωστόσο, ο ίδιος διαφωνεί σθεναρά με αυτό.

«Δεν αποφεύγουμε τον κίνδυνο για τη φήμη μας» ανέφερε ο Ζουρμπούχεν κατά τη διάρκεια του webcast της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών. «Η ισχυρή μας πεποίθηση είναι πως η μεγαλύτερη πρόκληση για αυτά τα θέματα είναι η φτωχή βάση δεδομένων».

Η NASA θεωρεί αυτό ως το πρώτο βήμα στην προσπάθεια εξήγησης των μυστηριωδών θεαμάτων στον ουρανό ή των ανεξήγητων ουράνιων φαινομένων.

Η έρευνα θα αρχίσει αυτό το φθινόπωρο, θα έχει διάρκεια εννέα μηνών και κόστος όχι άνω των 100.000 δολαρίων. Θα είναι παντελώς ανοιχτή, χωρίς τη χρήση απόρρητων στρατιωτικών δεδομένων.

Επικεφαλής της έρευνας θα είναι ο αστροφυσικός Ντέβιντ Σπέργκελ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημείωσε πως το μόνο δεδομένο με το οποίο ξεκινά η έρευνα είναι πως τα «Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα» (UAP) πιθανότατα θα έχουν πολλές εξηγήσεις.

«Πρέπει να προσεγγίσουμε όλα αυτά τα ερωτήματα με μια αίσθηση μετριοφροσύνης. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου ως κοσμολόγος. Μπορώ να σας πω πως δεν ξέρουμε τι αποτελεί πάνω από το 95% του σύμπαντος. Οπότε υπάρχουν πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως, πριν από ένα μήνα, το Πεντάγωνο δεσμεύτηκε να εξακριβώσει την προέλευση αυτών που η κυβέρνηση αποκαλεί «Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα» (UAP), στην πρώτη δημόσια κατάθεση στο Κογκρέσο εδώ και 50 χρόνια για αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα που είναι γνωστότερα με την ονομασία UFO ή ΑΤΙΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments