Ελλάδα

Novartis: Παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο πρότεινε η εισαγγελέας στον Παπαγγελόπουλο

Novartis: Παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο πρότεινε η εισαγγελέας στον Παπαγγελόπουλο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Novartis: Η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή πρότεινε την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο

Η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή πρότεινε την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς και των πρώην εισαγγελέων διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη στο ειδικό δικαστήριο, για την υπόθεση Novartis.

Στην πολυσέλιδη πρόταση της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η εισαγγελική λειτουργός ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου τα 4 αυτά πρόσωπα μόνο για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στις καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο σκέλος που αφορούσε τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis.

Συγκεκριμένα, με πρόταση 380  σελίδων, η κ. Μετσοβίτου-Φουρλή προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και οι τρεις εισαγγελείς που διετέλεσαν αρμόδιοι για την Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της εμπλοκής των δέκα πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές της Novartis.

H εισαγγελική λειτουργός  προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ο κ. Παπαγγελόπουλος, η κ. Τουλουπάκη που χειρίστηκε την προκαταρκτική έρευνα και απέστειλε τον φάκελο για τους πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι συνεργάτες της, κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης.

Η εισαγγελική λειτουργός αποδίδει στους 4 το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος. Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis.

Αντίθετα, σχετικά με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους (Ι. Φιλιππάκης, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας και Κώστας Βαξεβάνης) η πρόταση της εισαγγελέως είναι στο σύνολό της απαλλακτική.

Επί της εισαγγελικής πρότασης τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Novartis θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο θα εκδώσει σχετικό αμετάκλητο βούλευμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments