Διεθνή

Αλεξέι Ναβάλνι: “Αγνοείται” ο πολιτικός εχθρός του Πούτιν – Μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία

Αλεξέι Ναβάλνι: “Αγνοείται” ο πολιτικός εχθρός του Πούτιν – Μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Στις 24 Μαρτίου δικαστής διέταξε να μεταφερθεί ο Ναβάλνι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας - Συνεργάτες του δηλώνουν πως έχει μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία και κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται

Άγνωστη είναι η τύχη του φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου και πολιτικού αντιπάλου του Ρώσου προέδρου, Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς μεταφέρθηκε από τη φυλακή όπου κρατείτο σε άγνωστη τοποθεσία.

«Πού βρίσκεται τώρα ο Αλεξέι και σε ποια αποικία μεταφέρεται, δεν ξέρουμε», δήλωσε ο Λεονίντ Βολκόφ, επικεφαλής του προσωπικού του Ναβάλνι, σε δήλωση του στην εφαρμογή Telegram.

Ο Ναβάλνι, ο κορυφαίος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης την τελευταία δεκαετία, φυλακίστηκε για δυόμισι χρόνια για παραβιάσεις της αποφυλάκισης υπό όρους τον Φεβρουάριο του 2021 μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία, όπου ανάρρωνε από μια προφανή δηλητηρίαση από νευρικό παράγοντα, κατηγορώντας ευθέως το Κρεμλίνο.

Στις 24 Μαρτίου, ο Ναβάλνι καταδικάστηκε σε άλλα εννέα χρόνια φυλάκιση για απάτη και περιφρόνηση του δικαστηρίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι κατασκευασμένες και έχουν ως στόχο να ανατρέψουν τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Ο δικαστής διέταξε να μεταφερθεί ο Ναβάλνι, ο οποίος χαρακτήρισε τη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία ως «ανόητο», σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, όπου θα μειωθούν τα δικαιώματά του για επισκέψεις και αλληλογραφία.

Ο Ναβάλνι εξέτιε στο παρελθόν την ποινή του στη Σωφρονιστική Αποικία Νο. 2, ένα στρατόπεδο φυλακών στο Πόκροφ, 74 μίλια (119 χιλιόμετρα) ανατολικά της Μόσχας.

Το πολιτικό δίκτυο του Ναβάλνι έχει εξαρθρωθεί σε μεγάλο βαθμό μετά τη φυλάκισή του, καθώς έχει απαγορευτεί ως «εξτρεμιστική» οργάνωση. Μέλη του είτε φυλακίστηκαν, είτε αναγκάστηκαν σε εξορία.

Ο Ναβάλνι είπε πριν από δύο εβδομάδες ότι είχε κατηγορηθεί σε μια νέα ποινική υπόθεση για δημιουργία εξτρεμιστικής οργάνωσης και υποκίνηση μίσους προς τις αρχές, αδικήματα που φέρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 15 ακόμη χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments