Διεθνή

Ρωσία: Αύξηση των στρατιωτικών δαπανών

Ρωσία: Αύξηση των στρατιωτικών δαπανών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο ουκρανικός λαός δεν αποδείχθηκε τελικά τόσο φιλόξενος για τα στρατεύματα του Πούτιν, το καθεστώς του οποίου πρέπει να αυξήσει κατά 20% τις στρατιωτικές δυνάμεις

Ο ουκρανικός λαός δεν αποδείχθηκε τελικά τόσο φιλόξενος για τα στρατεύματα του Πούτιν, το καθεστώς του οποίου πρέπει να αυξήσει κατά 20% τις στρατιωτικές δυνάμεις, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απώλειες που έχει υποστεί έως σήμερα.

Την 111η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να αναζητά μια σημαντική νίκη στο Ντονμπάς. Αν και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει ορισμένα εδαφικά κέρδη τις τελευταίες εβδομάδες, δεν κατάφεραν να απωθήσουν τον ουκρανικό στρατό από το Ντονμπάς και να δώσουν στον Ρώσο Πρόεδρο τη νίκη που τόσο πολύ αναζητά.

Οι μάχες στο Σεβεροντβίσκ συνεχίζονται. Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός απέτυχε να περικυκλώσει ή να καταλάβει τη στρατηγική πόλη, αλλά χρησιμοποιεί πυρά μεγάλης εμβέλειας για να ασκήσει πίεση στις ουκρανικές μαχητικές μονάδες και στις γραμμές τους επιμελητείας.  Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στο Σεβεροντόντβίνσκ και απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις μακριά από το κέντρο της πόλης, αλλά δεν κατέλαβαν πλήρως την πόλη.

Στην καθημερινή του εκτίμηση για τον πόλεμο, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας εστίασε στο βορειοανατολικό τμήμα του πεδίου της μάχης και στις δυνατότητες παραγωγής της ρωσικής βιομηχανικής άμυνας.

Αν και ο ρωσικός στρατός αφιερώνει τη συντριπτική πλειονότητα της μαχητικής του δύναμης και των ανθρωπίνων πόρων του στο Ντονμπάς, και συγκεκριμένα στο κεντρικό τμήμα κοντά στο Σεβεροντβίνσκ, οι ρωσικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα του Χάρκοβο κατάφεραν να προχωρήσουν για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες. Προηγουμένως, ο ουκρανικός στρατός είχε απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις τόσο πολύ που είχαν φτάσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, στα ρωσικά σύνορα.

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις του πολέμου, η ρωσική κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες για να αναπληρώσει τις καταστροφικές απώλειες που έχουν υποστεί οι ρωσικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης.

Πριν από ελάχιστες ημέρες, ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Στρατιωτικής Βιομηχανικής Επιτροπής της Ρωσίας προέβλεψε ότι οι κρατικές αμυντικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 600-700 δισεκατομμύρια ρούβλια, ποσόν που αντιστοιχεί σε μια αύξηση 20% του αμυντικού προϋπολογισμού της Ρωσίας.

Η απόφαση για τη γενναία αυτή χρηματοδότηση ανήκει στο Κρεμλίνο, αν θέλει πραγματικά να επιτρέψει στην στρατιωτική βάση της χώρα να κινηθεί άμεσα και να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις που της θέτουν ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι απώλειες που υφίσταται σε αυτόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments