Αθλητισμός

Europa Conference League: Έμαθαν τους αντιπάλους τους ΠΑΟΚ και Άρης

Europa Conference League: Έμαθαν τους αντιπάλους τους ΠΑΟΚ και Άρης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Europa Conference League: Τις Λέφσκι Σόφιας και Γκόμελ θα αντιμετωπίσουν ΠΑΟΚ και Άρης αντίστοιχα στο β' προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Τη Λέφσκι Σόφιας θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον Β΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε το μεσημέρι στη Νιόν. Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων θα γίνει στις 21 Ιουλίου στη Βουλγαρία και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (28/7) στην Τούμπα.

Η αντίπαλος του «Δικεφάλου» είναι η μία από τις δύο παραδοσιακές δυνάμεις του βουλγαρικού ποδοσφαίρου (μαζί με την ΤΣΣΚΑ), αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε κάμψη. Πριν από ακριβώς ένα μήνα (15/5), νίκησε 1-0 την «αιώνια» αντίπαλό της και κατέκτησε για 26η φορά το κύπελλο, πανηγυρίζοντας ένα τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 2009, χρονιά κατά την οποία κατέκτησε το 26ο -και τελευταίο μέχρι σήμερα- πρωτάθλημα της ιστορίας της. Στη λίγκα τερμάτισε τέταρτη με 52 βαθμούς, πολύ μακριά από την πρωταθλήτρια Λουντογκόρετς (79β.).

Από την άλλη στη Λευκορωσία ξεκινάει το εφετινό ευρωπαϊκό «ταξίδι» του Άρη, καθώς οι Θεσσαλονικείς κληρώθηκαν με την Γκόμελ, στο πλαίσιο του β΄ προκριματικού γύρου του Europa Conference League. Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος θα δώσει εκτός έδρας την πρώτη αναμέτρηση στις 21 Ιουλίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 28/7 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Πάντως, το εκτός έδρας ματς του Άρη δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Λευκορωσία, καθώς η UEFA θεωρεί τη χώρα περιοχή-«κλειδί» για την είσοδο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έτσι, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιτρέπει στις ομάδες της Λευκορωσίας να αγωνίζονται στις διοργανώσεις της, ωστόσο τα εντός έδρας παιχνίδια των συλλόγων της διεξάγονται σε ουδέτερο έδαφος και χωρίς την παρουσία θεατών.

Απόλυτα στα μέτρα των δύο ελληνικών ομάδων η κλήρωση στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League, όπου εάν παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο δε θα έχουν κανένα πρόβλημα για να πάρουν τις προκρίσεις για τον επόμενο γύρο, μιας και ο στόχος τους είναι η παρουσία τους στους ομίλους της διοργάνωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments