Διεθνή

«Βράζει» ο Ερντογάν: «Από δω και πέρα η Ελλάδα ας προσέξει τον εαυτό της»

«Βράζει» ο Ερντογάν: «Από δω και πέρα η Ελλάδα ας προσέξει τον εαυτό της»

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Με δύο πρόσωπα εμφανίζεται η Τουρκία, καθώς μετά τις δηλώσεις αποκλιμάκωσης από τον Ακάρ, ο Ερντογάν επανέρχεται με προκλητικές δηλώσεις, ενώ η Τουρκία παρενόχλησε μέσω ασυρμάτου ελικόπτερο που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλία στον Άη Στράτη.

Συνεχίζουν τα «τερτίπια» οι Τούρκοι, καθώς πριν από λίγο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις. Μετά την καθιερωμένη ημερήσια προσευχή της ημέρας, δήλωσε εμφατικά και φανερά εκνευρισμένος τα εξής: «Εξέφρασα τις αντιδράσεις μου και είπα ότι δεν θα ξανασυναντηθώ μαζί τους, αν δεν βρεθεί μπροστά μου ένας έντιμος πολιτικός και ότι τελειώσαμε τις συναντήσεις μας με την Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό; Δεν μπορεί να υπάρξει πιο ξεκάθαρη οριστική κουβέντα από αυτό. Από εδώ και πέρα η Ελλάδα ας φροντίσει τον εαυτό της».

Δύο πρόσωπα από την Τουρκία

Για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε, ότι η γειτονική χώρα εμφανίζει δύο διαφορετικά πρόσωπα προσπαθώντας να πετύχει στη πράξη την τακτική «μαστίγιο και καρότο», αλλά δυστυχώς για εκείνη οι ενέργειές της «βρίσκουν τοίχο», τόσο σε διπλωματικό, όσο και στρατιωτικό επίπεδο μιας και η χώρα μας έχει κατορθώσει να ισχυροποιήσει σε μεγάλο βαθμό τη γεωπολιτική θέση της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι τα τελευταία δύο έτη και ιδιαίτερα μετά την επιτυχημένη αντίδραση στις τουρκικές προβοκάτσιες το καλοκαίρι του 2020 στο Αιγαίο και τον Έβρο.

Παράλληλα, δεν μπορεί κάποιος να μην διερωτηθεί πως γίνεται να έχει τόσο διαφορετική προσέγγιση ο Τούρκος ΥΠΑΜ με τον Πρόεδρο της χώρας του, όταν λίγο νωρίτερα είχαμε τις δηλώσεις αποκλιμάκωσης από τον Ακάρ, και αμέσως μετά τα όσα δήλωσε ο Ερντογάν λίγα λεπτά εκ νέου μετά την παρενόχληση μέσω ασυρμάτου ελικόπτερο που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλία στον Άη Στράτη.

Τέλος ρίχνοντας λίγο «τυράκι» σημείωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, πως «Η  Τουρκία μπορεί να λύσει τις διαφορές της με την Ελλάδα με διάλογο. «Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα συνεχίζουν τη δράση και τη ρητορική τους λόγω κάποιων φιλοδοξιών. Όπως υπάρχουν τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία έχουν ξεκινήσει. Ο οικονομικός αντίκτυπος αυτού στον ελληνικό λαό είναι επίσης πολύ βαρύς. Επιδιώκουν επίσης συμμαχίες. Απέναντι σε όλα αυτά συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Είναι σημαντικό για εμάς να ενεργήσουμε με την αποδοχή ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με τη γείτονά μας, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα με διπλωματικά μέσα, ότι μπορούμε να επωφεληθούμε καλύτερα από τα πλούτη αν είμαστε μαζί και ενωμένοι, και ότι αυτό μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο για την ευημερία των χωρών μας. Θεωρούμε σημαντικό να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων. Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση της έντασης θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments