Πολιτισμός

Η Art Basel 2022 επέστρεψε με μοναδικά έργα

Η Art Basel 2022 επέστρεψε με μοναδικά έργα

Πηγή Φωτογραφίας: The New Criterion- Flickr- Art Limited- Art Basel

Η Art Basel, η κορυφαία διεθνής έκθεση τέχνης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ελβετία, επέστρεψε για το 2022

Η Art Basel, η κορυφαία διεθνής έκθεση τέχνης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ελβετία, επέστρεψε για το 2022, η οποία άνοιξε VIP το πρωί της Τετάρτης. 289 εκθέτες προσέλκυσαν πλήθη στον εκθεσιακό χώρο της έκθεσης στο Messe Basel, στον οποίο μεγάλοι έμποροι όπως ο David Zwirner και ο Hauser & Wirth έφεραν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αντικείμενα τους. Με τους αντιπροσώπους να αναφέρουν μια δυναμική επιστροφή στην προαναγγελθείσα καλοκαιρινή επιχείρηση της αγοράς τέχνης, πολλά κομμάτια πωλήθηκαν σε εξαψήφια μεσαία και υψηλά επίπεδα.

Louise Bourgeois at Hauser & Wirth

Το τμήμα των γκαλερί της έκθεσης στο περίπτερο του Hauser & Wirth είναι ένα μεταλλικό γλυπτό μιας αράχνης ύψους 11 ποδιών που παράγεται από τη Louise Bourgeois. Είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα από τη σειρά μεγάλων αραχνιδιών από χάλυβα του καλλιτέχνη, που αποδίδονται σε πόζες όρθιες

Η γκαλερί με έδρα την Ελβετία, η οποία αντιπροσωπεύει την περιουσία του Γαλλοαμερικανού καλλιτέχνη, ανέφερε την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης ότι πούλησε το γλυπτό για 40 εκατομμύρια δολάρια.

Ανάμεσα στα άλλα έργα υψηλής αξίας που πουλήθηκαν από το περίπτερο του εμπόρου ήταν ένα σχέδιο του 1948 με μολύβι και κάρβουνο σε χαρτί με τίτλο The Betrothal του Αρμενιο-Αμερικανού καλλιτέχνη Arshile Gorky. Πουλήθηκε στην τιμή των 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Willem de Kooning at LDGR

Μεταξύ των πιο ακριβών έργων που περιλαμβάνονται σε περίπτερο της LGDR, μιας γκαλερί με έδρα τη Νέα Υόρκη που είδε τους εμπόρους ηλεκτρικής ενέργειας Dominique Lévy, Brett Gorvy, Amalia Dayan και Jeanne Greenberg Rohatyn να ενώνουν τις δυνάμεις τους πέρυσι, ήταν του Αμερικανού αφηρημένου εξπρεσιονιστή Willem de Kooning. Η επιχείρηση τεσσάρων αντιπροσώπων πούλησε ένα έργο της δεκαετίας του 1970 σε χαρτί που είναι τοποθετημένο σε καμβά από τον καλλιτέχνη, το οποίο πουλήθηκε γύρω στην ζητούμενη τιμή των 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Lynda Benglis at Xavier Hufkens

Ένα δισκοπότηρο μεταξύ της ομάδας που πήρε η γκαλερί Xavier Hufkens με έδρα τις Βρυξέλλες στη φετινή έκδοση της έκθεσης ήταν το χρυσό μπρούτζινο γλυπτό Power Tower (2019) της Lynda Benglis. Η Benglis έγινε γνωστή από τη δεκαετία του 1960 για τα γλυπτά της από χυτό λατέξ και τα μεταλλικά γλυπτά της που παίρνουν ελεύθερες μορφές – ένα στυλ που παρέκκλινε από τα έργα που κάποτε δημιουργήθηκαν από τους μινιμαλιστές συνομηλίκους της καλλιτέχνιδας.

Πουλώντας το έργο για 1,2 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα των εγκαινίων, ο έμπορος τοποθέτησε γλυπτά και επιτοίχια νέον των Thomas Houseago και Tracey Emin, καθώς και πίνακες των Thierry De Cordier, McArthur Binion, Nicolas Party, Lesley Vance, Sayre Gomez και Matt Connors. για τιμές μεταξύ 52.000 και 500.000 $.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments