Διεθνή

Ευλογιά των πιθήκων: Οι “περίεργες” οδηγίες των CDC για τις σεξουαλικές επαφές

Ευλογιά των πιθήκων: Οι “περίεργες” οδηγίες των CDC για τις σεξουαλικές επαφές

Πηγή Φωτογραφίας: newsweek

Τα  Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών εξέδωσαν οδηγίες για όσους νοσούν δίνοντας συμβουλές για το πώς να κάνουν σεξ κατά την περίοδο νόσησης

Σε μία προσπάθεια ενημέρωσης και πρόληψης τα  Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών προχώρησαν σε νέες οδηγίες αναφορικά με την αποφυγή της εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων.

Οι περίεργες οδηγίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ως μέτρο προστασίας από τη νόσο σεξ με ρούχα και αυτοϊκανοποίηση…

Αν και διευκρινίζεται πως αφορά σε όλους όσοι νοσούν, ωστόσο σημειώνεται πως αν κάποιοι δεν μπορούν να το…αποφύγουν, τότε καλό θα είναι να φοράνε τα ρούχα τους ή να καλύπτουν τις περιοχές που παρουσιάζουν εξανθήματα ενώ παράλληλα προτείνεται και η ταυτόχρονη αυτοϊκανοποίηση με απόσταση 2 μέτρων, αλλά και η αποφυγή των φιλιών.

Σημειώνεται πως οι οδηγίες αναφέρουν το σεξ με ρούχα αλλά δεν συστήνουν πουθενά τη χρήση προφυλακτικού.

Ακόμη, τα CDC έδωσαν ακόμη μια οδηγία που λέει ότι όσοι έχουν μια μεγάλη επιθυμία για σεξουαλική επαφή, να προτιμήσουν να κάνουν μέσω τηλεφώνου ή κάμερας. Παράλληλα, είναι σημαντική η καθαριότητα μετά την πράξη, με τους συμμετέχοντες να πρέπει να πλύνουν τα χέρια τους, το σώμα τους αλλά και όσα υφάσματα ή παιχνίδια χρησιμοποιήσουν.

Η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω επαφής με τη μολυσμένη περιοχή αλλά και μέσω του αέρα κατά τη διάρκεια «συνεχούς» επαφής πρόσωπο με πρόσωπο.

Αναφορικά με τα συμπτώματα χρειάζονται περίπου 8 ημέρες από τη μόλυνση για να εμφανιστούν και μπορεί να χρειαστεί να περάσει έως και 1 μήνας για να αναρρώσει κάποιος από τη νόσο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments