Διεθνή

Ζελένσκι: Στο Μικολάγεφ ο Ουκρανός πρόεδρος

Ζελένσκι: Στο Μικολάγεφ ο Ουκρανός πρόεδρος

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ζελένσκι: Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε τη νότια πόλη Μικολάγεφ στη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας στην περιοχή

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε τη νότια πόλη Μικολάγεφ στη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το γραφείο του, χωρίς να διευκρινίζει πότε πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη.

“Ο Πρόεδρος επιθεώρησε το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης του Μικολάγεφ που καταστράφηκε ως αποτέλεσμα πυραυλικού πλήγματος από τις ρωσικές δυνάμεις”, ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του Ουκρανού προέδρου. Πύραυλος άνοιξε μια τρύπα στο κτίριο και σκότωσε 37 ανθρώπους εκεί στα τέλη Μαρτίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στα περίχωρα του Μικολάγεφ στις αρχές Μαρτίου αλλά απωθήθηκαν στα ανατολικά και νοτιοανατολικά όρια της περιοχής, όπου οι μάχες συνεχίζονται.

Το γραφείο του Ζελένσκι ανέφερε πως ο πρόεδρος επισκέφθηκε επίσης ένα νοσοκομείο στο Μικολάγεφ και απένειμε τιμητικές διακρίσεις στον δήμαρχο Ολεξάντρ Σενκέβιτς και τον κυβερνήτη Βιτάλι Κιμ για την εργασία τους κατά τους τέσσερις μήνες που διαρκεί η ρωσική εισβολή.

Περίπου 77 ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε ορυχείο στην ανατολική Ουκρανία στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, μετά τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο που προκλήθηκε από βομβαρδισμό, μετέδωσε σήμερα Σάββατο [18/6] το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA.

Πάνω από 77 ανθρακωρύχοι είναι παγιδευμένοι σε ορυχείο στο Ντονέτσκ

«Ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού από (τις ουκρανικές δυνάμεις), η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο Ζασιάντκο στο Ντονέτσκ διακόπηκε, 77 ανθρακωρύχοι παραμένουν κάτω από τη γη», μετέδωσε το RIA, επικαλούμενο την εδαφική άμυνα των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών της περιφέρειας της Ουκρανίας. ukraine-donetsk

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από το Κίεβο, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία διαψεύδει τακτικά τη διεξαγωγή οποιωνδήποτε επιθέσεων στις δύο περιοχές που περιλαμβάνει το Ντονμπάς, τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, όπου αυτονομιστές κατέλαβαν μεγάλα τμήματα εδάφους το 2014.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments