Οδηγός

Κοινωνικός τουρισμός 2022: Με ψηφιακό πάσο τα χρήματα

Κοινωνικός τουρισμός 2022: Με ψηφιακό πάσο τα χρήματα
Κοινωνικός τουρισμός 2022: Με τη μορφή ψηφιακού πάσο αναμένεται να δοθούν φέτος τα χρήματα στους δικαιούχους

Με τη μορφή ψηφιακού πάσο αναμένεται να δοθούν φέτος τα χρήματα στους δικαιούχους για τον κοινωνικό τουρισμό. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας και ότι φέτος αντί για 20 εκατ. ευρώ θα δοθούν 30 εκατ. ευρώ σε 200.000 δικαιούχους για να κάνουν οι πολίτες διακοπές από 1η Ιουλίου μέχρι 31 Ιουλίου του 2023.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «εργαστήκαμε πολύ σκληρά, με σχέδιο και στρατηγική, για να έχουμε σήμερα επιτυχίες στον τουρισμό», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία με τις αμερικανικές αερογραμμές για απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με αποτέλεσμα η Αθήνα να έχει «πλημμυρίσει» σήμερα από high spenders Αμερικανούς τουρίστες, οι οποίοι ενισχύουν σημαντικά, όχι μόνο τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, «αλλά και την εστίαση και τα εμπορικά καταστήματα που μετά από πολλά χρόνια βλέπουν τα ταμεία τους γεμάτα» σημείωσε στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, καρπούς αποδίδουν, όμως, και οι συμφωνίες που έγιναν με μεγάλους tour operators της Ευρώπης. Όπως ανακοίνωσε,  στοιχεία από τις πωλήσεις της Γαλλίας στον τουρισμό καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση τόσο στον κύκλο των εργασιών όσο και στη μέση δαπάνη- δηλαδή στο συνάλλαγμα που φέρνουν οι Γάλλοι τουρίστες στη χώρα μας- με αυξήσεις 77% και 18% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον 2019.

«Στο Υπουργείο Τουρισμού δουλεύουμε για τη μέση ελληνική οικογένεια. Γι’ αυτό και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης επικοινωνεί κάθε εβδομάδα μαζί μας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα νέα στοιχεία και τις κρατήσεις, καθώς 1 στα 4 ευρώ στην ελληνική οικονομία έρχονται από τον τουρισμό. Ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή “πιο ψηλά ο τουρισμός” , αυτό μου είπε. Γιατί τα χρήματα, το συνάλλαγμα, έρχονται αδιαμεσολάβητα στην ελληνική οικονομία, στη μέση ελληνική οικογένεια, στην οικογενειακή τουριστική επιχείρηση», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments