Ελλάδα

Νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών

Νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Είναι η πολλοστή φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που υπάρχει επίσημη αναφορά από το  επιτελείο του υπουργείου Παιδείας για σχεδιασμό νέου συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών.

Είναι η πολλοστή φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που υπάρχει επίσημη αναφορά από το  επιτελείο του υπουργείου Παιδείας για σχεδιασμό νέου συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών.

Τελευταία, με κάθε ευκαιρία, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κάνει αναφορά σε ένα νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών.

Τελευταία φορά το διάστημα αυτό η υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή μιλώντας στην Today Press  και σε ερώτημα του δημοσιογράφου «Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για το 2022  σχετικά με νέες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία» απάντησε: «Τους τελευταίους μήνες σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζουμε οργανώνουμε και επεξεργαζόμαστε ένα νέο σύστημα μόνιμων διορισμών συνεχίζοντας την προσπάθεια για τον εμπλουτισμό του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης».

Και συμπλήρωσε: «Να υπενθυμίσω ότι κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής μας θητείας πραγματοποιήσαμε πρώτον 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεύτερον 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή κατά το σχολικό έτος 2020-2021 τους πρώτους στα χρονικά της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Συνεπώς μέσα στα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας διορίσθηκαν συνολικά 16.200 εκπαιδευτικοί εν μέσω αντίξοων καταστάσεων και πανδημίας. Στόχος μας είναι η υλοποίηση πρόσθετων μόνιμων διορισμών προκειμένου να αντιμετωπισθούν και να καλυφθούν όσο το δυνατό περισσότερο οι ανάγκες της εκπαίδευσης θα πρέπει επιτέλους να αφήσουμε πίσω μας την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή εκπαιδευτικού ο οποίος για πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται στο καθεστώς αυτό. Για εμάς το στοίχημα είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να αναπληρώνουν σε μία έκτακτη συνθήκη τους συναδέλφους τους μόνιμου. Για τον λόγο αυτό η προτεραιότητά μας είναι να επενδύσουμε συντονισμένα και μεθοδικά στο ανθρώπινο δυναμικό».

Στο θέμα αυτό είχε επιμείνει και η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως πριν λίγες εβδομάδες, κατά την επίσκεψή της στα Ιωάννινα.

Η υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει ότι μία από τις προεκλογικές  εξαγγελίες της κυβέρνησης ήταν ένα νέο σύστημα διορισμού για τους εκπαιδευτικούς στο δημόσιο: «Αυτό το επεξεργαζόμαστε αλλά δεν το εφαρμόσαμε από την αρχή γιατί θέλαμε να προχωρήσουμε γρήγορα σε διορισμούς λόγω των μεγάλων αναγκών της εκπαίδευσης, τώρα ερχόμαστε και ετοιμάζουμε ένα νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών λειτουργών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments