Nέα της αγοράς

Wang Shi: Ο άνθρωπος που άλλαξε την Κίνα τώρα στη Κρήτη για επενδύσεις

Wang Shi: Ο άνθρωπος που άλλαξε την Κίνα τώρα στη Κρήτη για επενδύσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Caixin Global- Nikkei Asia

Wang Shi: Ο 71χρονος developer θα συναντηθεί σήμερα το πρωί με τον αντιπεριφερειάρχη, ενώ το απόγευμα θα έχει συναντήσεις στο Επιμελητήριο του νομού.

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά βρίσκεται από χθες ο Κινέζος Wang Shi, ένας παγκόσμιος θρύλος της αγοράς του real estate. Ο 71χρονος developer θα συναντηθεί σήμερα το πρωί με τον αντιπεριφερειάρχη, ενώ το απόγευμα θα έχει συναντήσεις στο Επιμελητήριο του νομού. Αύριο ο Wang Shi θα επισκεφθεί το Ηράκλειο.

Ο Wang Shi, ιδρυτής της εταιρείας China Vanke, μιας από τις πιο ισχυρές εταιρείες ανάπτυξης οικιστικών ακινήτων στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση 34 δισεκατομμύρια δολάρια, γνωστός όχι μόνο για τις επιχειρηματικές του επιτυχίες αλλά και για την εκστρατεία στην προστασία του περιβάλλοντος (πράσινα κτίρια, προστασία άγριας ζωής, κλιματική κρίση), επισκέπτεται τη μεγαλόνησο διερευνώντας ευκαιρίες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης.

Πρόεδρος του WWF στην Κίνα, έχει ανέβει στο Έβερεστ δύο φορές, ενώ πέτυχε τον στόχο του «να αναρριχηθεί στις υψηλότερες κορυφές επτά ηπείρων και να φτάσει στον Βόρειο και Νότιο Πόλο». Σήμερα πρωτοστατεί στο σχέδιο αύξησης των κτιρίων με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας. Το 2011 χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Fortune ως ένας από τους «Δεκαπέντε Επιχειρηματικούς Ηγέτες που Άλλαξαν την Κίνα».

Το νέο εγχείρημα

Τον Ιούνιο του 2017, ο Wang Shi αποσύρθηκε από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Vanke, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Yu Liang. Η Destone Acquisition είναι το πρώτο μεγάλο επιχειρηματικό εγχείρημα του 71χρονου συνταξιούχου. Η εταιρεία, που έχει κάνει αίτηση να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ τον Απρίλιο εφέτος, σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην πράσινη τεχνολογία και στις επενδύσεις σε φιλικά προς το περιβάλλον καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Μεταξύ αυτών, οι πράσινες τεχνολογίες, οι έξυπνες πόλεις, τα έξυπνα σπίτια, τα ηλεκτρικά οχήματα, η καθαρή ενέργεια, το IoT, ο αυτοματισμός και άλλα, ενώ τα φιλικά προς το περιβάλλον καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες περιλαμβάνουν ψηφιακές υπηρεσίες, fitness και ψυχαγωγία, ένδυση, τρόφιμα και ποτά κ.ά.

Η Destone Acquisition με έδρα τα Cayman, ιδρύθηκε τον Μάιο του 2021, με στόχο συγχωνεύσεις, ανταλλαγές μετοχών, απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, αγορές μετοχών και αναδιοργάνωση επιχειρήσεων. Κατατάσσεται ως εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC).

Ποια είναι η China Vanke

Η Vanke, που ιδρύθηκε το 1984, κατά τη βρεφική ηλικία του κινεζικού καπιταλισμού, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, τη διαχείριση και την πώληση ακινήτων σε περισσότερες από 60 πόλεις της ηπειρωτικής Κίνας. Έχει επίσης επεκταθεί στο Χονγκ Κονγκ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Μαλαισία από το 2012. Ο μεγαλύτερος μέτοχος της είναι η Shenzhen Metro.

Έχει την έδρα της στο Vanke Center, που πιστοποιήθηκε ως το πρώτο κτίριο LEED Platinum στην Κίνα, στο Shenzhen, στην επαρχία Guangdong και εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Shenzhen το 1991. Από το 2020 η Vanke κατατάσσεται στην 208η θέση στο Fortune Global 500. Το Fortune ανέφερε ότι η εταιρεία είχε έσοδα 53,253 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, περιουσιακά στοιχεία αξίας 248,360 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 131.505 υπαλλήλους εκείνο το έτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments