Οικονομία

Τσακίρης: Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θα στηριχθεί με πληθώρα χρηματοδοτικών εργαλείων

Τσακίρης: Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θα στηριχθεί με πληθώρα χρηματοδοτικών εργαλείων
Τσακίρης: Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θα στηριχθεί τα επόμενα χρόνια με πληθώρα χρηματοδοτικών εργαλείων, ανέφερε ο Γιάννης Τσακίρης από το Δ.Σ. του ΕΒΕΑ.

Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θα στηριχθεί τα επόμενα χρόνια με πληθώρα χρηματοδοτικών εργαλείων, ανέφερε ο Γιάννης Τσακίρης από το Δ.Σ. του ΕΒΕΑ. Συγκεκριμένα, η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της νέας προγραμματικής περιόδου, το θεμελιώδες θέμα για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ήταν στο επίκεντρο της χθεσινής συζήτησης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για θέματα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Γιάννη Τσακίρη.

Ο υφυπουργός συζητώντας με τα μέλη του ΔΣ για τις νέες κοινοτικές χρηματοδοτήσεις και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρουσίασε τους στόχους του νέου ΕΣΠΑ αλλά και τα επιμέρους προγράμματα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», το οποίο αντικαθιστά το γνωστό ως σήμερα επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ. «Το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» αναμένεται να στηρίξει τα επόμενα χρόνια τις ΜμΕ στο να γίνουν πιο ανταγωνιστικές μέσω της ψηφιακής και πράσινης μετάβαση τους, δίνοντας ταυτόχρονα όμως πραγματική ώθηση στην ελληνική οικονομία. Ταυτόχρονα, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αναμένεται να στηριχθεί με πληθώρα χρηματοδοτικών εργαλείων μέσω της ΕΑΤ αλλά και με εργαλεία equity χρηματοδότησης μέσω της ΕΑΤΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακίρης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments