Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δείτε live τις παρεμβάσεις στα καύσιμα

Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δείτε live τις παρεμβάσεις στα καύσιμα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Τους βασικούς άξονες της νέας παρέμβασης της κυβέρνησης στα καύσιμα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τους βασικούς άξονες της νέας παρέμβασης της κυβέρνησης στα καύσιμα με «γενναία» επιδότηση και το νέο Fuel Pass ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει στις 3 μετά το μεσημέρι από τους αρμόδιους υπουργούς.

Στα 80 ευρώ το fuel pass

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού το Fuel Pass στη βενζίνη θα αυξηθεί στα 80 ευρώ για τους κατόχους αυτοκινήτων, στα 60 ευρώ για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών και στα 100 ευρώ για τους πολίτες που μένουν στα νησιά. Το Fuel Pass θα ισχύει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και αφορά περισσότερους από τρία εκατομμύρια οδηγούς. Η επιδότηση για το diesel κίνησης παραμένει στην αντλία και θα είναι 15 λεπτά το λίτρο, όπως ίσχυε και στο προηγούμενο πρόγραμμα. Επίσης, ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι επισπεύδεται η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο που αγόρασαν το 2022. Η επιστροφή επρόκειτο να γίνει τον Νοέμβριο. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση πήρε πριν λίγο το πράσινο φως από την Κομισιόν για δραστική παρέμβαση στη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Με την παρέμβαση, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, απομειώνονται οι αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά του ευρώ. Επεκτείνεται, επίσης, η κρατική επιδότηση στο ντίζελ. Τα μέτρα κοστολογούνται σε 375 εκ. ακόμα. Οι συνολικές επιδοτήσεις μόνο για τα καύσιμα είναι 580 εκ ευρώ. «Είναι ποσά που προέκυψαν από τη συνετή οικονομική διαχείριση και την ανάπτυξη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στις 15:00 νέες ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στις 15:00 θα προβεί σε εξειδίκευση των νέων μέτρων για τα καύσιμα, για το πώς και πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Τι  δήλωσε η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής στο pagenews.gr για τις νέες επιδοτήσεις

“Να δοθεί επιδότηση κατευθείαν στην αντλία” σημειώνει η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής κ. Μαρία Ζάγκα, το οποίο είναι κάτι που ζητούν όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου. Η κ. Ζάγκα αναφέρει πως η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας είχε γενική συνέλευση και έβγαλε ψήφισμα, όπου ζητούν οριζόντια μείωση για την βενζίνη κατευθείαν από την αντλία και το οποίο εστάλη σε όλα τους αρμόδιους υπουργούς και τα κόμματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments