Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Καλοδεχούμενες οι εκλογές και ας άργησαν για να σωθεί η κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Καλοδεχούμενες οι εκλογές και ας άργησαν για να σωθεί η κοινωνία
ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Στην ανακοίνωση η Αξιωματική Αντιπολίτευση αναφέρει πως είναι "Καλοδεχούμενες οι εκλογές και ας άργησαν για να σωθεί η κοινωνία". 

Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το πότε θα προκηρυχθούν εκλογές έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Στην ανακοίνωση η Αξιωματική Αντιπολίτευση αναφέρει πως είναι “Καλοδεχούμενες οι εκλογές και ας άργησαν για να σωθεί η κοινωνία”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο πρωθυπουργός που επί τρία χρόνια κυβερνούσε τη χώρα στοχοποιώντας για τις αποτυχίες του τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στήνει ειδικά δικαστήρια σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων, σήμερα βγαίνει και ουσιαστικά παραδέχεται ότι πάει σε πρόωρες εκλογές επειδή πάλι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης όχι απλά υπήρξε μοιραίος πρωθυπουργός, έχοντας στην πλάτη του την τραγική διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας, αλλά και επειδή δεν είχε μία φορά την πολιτική εντιμότητα να σηκώσει με ειλικρίνεια μία ευθύνη.

Ακόμα και τώρα που αποδεικνύεται ότι σχεδιάζει πρόωρες εκλογές και είχε φλομώσει στο ψέμα τον κόσμο πως θα εξαντλήσει την τετραετία – για να ολοκληρώσει το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα – δεν βρίσκει το θάρρος να παραδεχθεί ότι προσφεύγει στις κάλπες γιατί απλά βρίσκεται σε κατάρρευση.

Καλοδεχούμενες οι εκλογές και ας άργησαν για να σωθεί η κοινωνία. Αν νομίζει ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού προλαβαίνει να διασωθεί, πλέον είναι πολύ αργά. Κύριε Μητσοτάκη το πάρτι τελείωσε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρόθεσή μου να εξαντλήσω την τετραετία αλλά…

Την πρόθεση του να εξαντλήσει την τετραετία αλλά και τις δυσκολίες μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο capital.gr ανέφερε: «Το έχω πει πολλές φορές ότι πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσω την τετραετία, διότι θεωρώ ότι αυτό είναι το θεσμικά ορθό και επιβεβλημένο. Είχα πολλές “ευκαιρίες” να κάνω εκλογές σε μία περίοδο που οι δημοσκοπήσεις ήταν εξαιρετικά βολικές για τη Νέα Δημοκρατία και δεν το έκανα διότι δεν μπορώ να βάζω στο ζύγι το κομματικό συμφέρον εις βάρος του εθνικού συμφέροντος. Ταυτόχρονα όμως έχω πει ότι, ναι, μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος σε μεγάλη ένταση αντιπαράθεσης σίγουρα είναι κάτι το οποίο η χώρα δεν χρειάζεται”.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ενεργειακά, το ρόλο της Ελλάδας αλλά και τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας. Ο κ.Μητσοτάκης επεσήμανε πως στο θέμα της ενεργειακής κρίσης η Ελλάδα είναι καλυμμένη, ακόμα για το χειρότερο σενάριο. «Είμαστε καλυμμένοι και για το χειρότερο δυνατό σενάριο που δεν είναι άλλο από την πλήρη διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη και κατά συνέπεια προς τη χώρα μας. Δεν εκτιμώ ότι αυτό θα γίνει, αλλά είμαστε έτοιμοι και γι’ αυτό το ενδεχόμενο και έχουμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Παράλληλα πρόσθεσε «Εμένα περισσότερο με απασχολούν οι τιμές της ενέργειας και λιγότερο η διαθεσιμότητά της, εκεί έχουμε το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments