Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: «Ελληνικά μαχητικά κάνουν παραβιάσεις» – Ο φόβος των Τούρκων για τη σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας

Τουρκικά ΜΜΕ: «Ελληνικά μαχητικά κάνουν παραβιάσεις» – Ο φόβος των Τούρκων για τη σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

«Ελληνικά μαχητικά κάνουν παραβιάσεις - Κίνδυνος οι αμερικανικές βάσεις», φαίνεται να σχολιάζουν με εκνευρισμό τα Τουρκικά ΜΜΕ σε μια προσπάθεια σπίλωσης της Ελλάδας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Σε πανικό και εκτός ελέγχου τα τουρκικά ΜΜΕ για ακόμη μία ημέρα, καθώς επιχειρούν να παρουσιάσουν ψευδή δεδομένα ως αλήθεια. Τη δική τους αλήθεια βέβαια. Δεν μπορεί να εξηγηθεί, διαφορετικά, το γεγονός, ότι αναφέρουν, πως: «Ελληνικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει αλλεπάλληλες κινήσεις που θα προκαλέσουν εντάσεις με την Τουρκία. Γιατί λοιπόν η Ελλάδα αναζητά κάθε φορά ευκαιρία να προκαλεί την Τουρκία;»

Και συνεχίζει το δημοσίευμα επισημαίνοντας, ότι: «Με την προσάρτηση των βράχων του Αιγαίου και κυρίως τον οπλισμό των νησιών, έκανε τα παράπονα της Τουρκίας στη διεθνή κοινότητα να πείσουν δυστυχώς τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ. Σε αυτό το πλαίσιο, συμφώνησε με τις ΗΠΑ, σύμμαχο του ΝΑΤΟ και επέτρεψε την ανάπτυξη των αμερικανικών βάσεων σε σημεία πολύ κοντά στα νησιά του Αιγαίου και στα τουρκικά σύνορα».

Το δημοσίευμα:

Η ενόχληση για τις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας

Ενώ, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ότι στη γειτονική χώρα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι για το γεγονός πως η Ελλάδα έχει αναθερμάνει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, με το δημοσίευμα να αναφέρει τα εξής: «Προσεγγίζοντας το θέμα από τη σκοπιά των δικών τους συμφερόντων, οι ΗΠΑ, από την άλλη, εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση χρησιμοποιώντας αυτή τη συνεχιζόμενη τριβή μεταξύ των δύο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ για τα δικά τους συμφέροντα. Με αυτόν τον τρόπο έχει μεγιστοποιήσει την παρουσία της στη Μεσόγειο και επιβεβαίωσε την προσέγγισή της με την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει αυτή την κατάσταση προς όφελός της και πιθανότατα θα προσπαθήσει να ρυθμίσει την κάλυψή της στη Μεσόγειο με τρόπο που θα προσελκύει οικονομικά οφέλη, μεταξύ άλλων με την επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια την επόμενη περίοδο. Αυτή η κατάσταση είναι αντίθετη με την προηγούμενη συμφωνία και το διεθνές δίκαιο και η Τουρκία έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα αντιδράσει».

Επιπροσθέτως, δεν είναι κρυφό μυστικό, ότι η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η ομιλία του στο Αμερικανικό Κονγκρέσο «ξίνισε» και «έβγαλε από τα ρούχα του» τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο, ότι λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψη, η τουρκική προκλητικότητα «χτύπησε κόκκινο» και η ελληνοτουρκική ατζέντα και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης «βούλιαξαν στον πάτο του Αιγαίου».

Η θέση της Ελλάδας

Γίνεται αντιληπτό, ότι η τουρκική μονταζιέρα, έχει πιάσει δουλειά, και με σταθερή και αυξανόμενη προσήλωση φανερώνει μέρα με την ημέρα τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της για το μέλλον που φυσικά ονειρεύεται ο «Σουλτάνος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και χώρες – δορυφόροι που σιωπηλά ή μη τον υποστηρίζουν. Αυτό που πρέπει να επιθυμεί η χώρα μας είναι το να έχει αφενός καλές σχέσεις με την Τουρκία, όμως για κανέναν λόγο δεν θα πρέπει να υποταχθούμε στα φοβικά σύνδρομα του παρελθόντος, ούτε να επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός νέου Συνδρόμου της Στοκχόλμης με τις όποιες απειλές και φόβους για ενδεχόμενη φινλανδοποίηση.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εχέγγυο εμπιστοσύνης, ασφάλειας και αξιοπιστίας και βρίσκονται στη διάθεση της Κυβέρνησης και των πολιτών της χώρας με σκοπό την αποτροπή οποιουδήποτε επιχειρήσει να σφετεριστεί τα ελληνικά συμφέροντα.  Βεβαίως, «συν Αθηνά και χείρα κίνει» και αυτό είναι κάτι που ευτυχώς η σημερινή Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το έχει καταλάβει. Η ποιοτική αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνδυασμό με την διάνοιξη νέων διπλωματικών οδών, δίνει στη χώρα μας ένα πρώτο προβάδισμα στην αέναη αυτή διένεξη με την Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments