Διεθνή

Μαραντόνα: Σε δίκη το ιατρικό επιτελείο για τον θάνατό του

Μαραντόνα: Σε δίκη το ιατρικό επιτελείο για τον θάνατό του

Πηγή Φωτογραφίας: wikipedia

Τα οχτώ μέλη του ιατρικού προσωπικού που ήταν επιφορτισμένα με τη φροντίδα του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κατηγορούνται ότι ενήργησαν με «ανάρμοστο, ελλιπή και απερίσκεπτο τρόπο».

Οκτώ μέλη του ιατρικού προσωπικού του θρυλικού Αργεντινού ποδοσφαιριστή Ντιέγκο Μαραντόνα πρόκειται να δικαστούν κατηγορούμενοι για εγκληματική αμέλεια που οδήγησε στον θάνατό του.

Η δίκη γίνεται μετά το πόρισμα ιατρικής επιτροπής η οποία διαπίστωσε ότι η μεταχείριση του Μαραντόνα ήταν γεμάτη «ελλείψεις και παρατυπίες».

Ο Μαραντόνα πέθανε τον Νοέμβριο του 2020 από καρδιακή προσβολή στο Μπουένος Άιρες, σε ηλικία 60 ετών.

Ανάρρωνε στο σπίτι από χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο νωρίτερα εκείνο τον μήνα.

Λίγες μέρες μετά το θάνατό του, οι Αργεντινοί εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που συμμετείχαν στη φροντίδα του.

Πέρυσι, η ομάδα 20 εμπειρογνωμόνων που διορίστηκε να εξετάσει τον θάνατό του διαπίστωσε ότι η ιατρική ομάδα του Μαραντόνα ενήργησε με «ανάρμοστο, ελλιπή και απερίσκεπτο τρόπο».

Κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι ο ποδοσφαιριστής «θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης» με επαρκή θεραπεία σε κατάλληλη ιατρική μονάδα.

Μεταξύ αυτών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες είναι ο νευροχειρουργός και προσωπικός γιατρός του Μαραντόνα, ο Λεοπόλντο Λουκέ, ψυχίατρος και ψυχολόγος, δύο γιατροί, δύο νοσοκόμες και το αφεντικό τους. Όλοι έχουν αρνηθεί την ευθύνη για τον θάνατό του.

Και οι οκτώ θα δικαστούν βάσει ενός νομικού ορισμού της ανθρωποκτονίας που βασίζεται σε αμέλεια που διαπράχθηκε με τη γνώση ότι μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο ενός ατόμου.

Το έγκλημα μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης από οκτώ έως 25 χρόνια, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Αργεντινής. Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για τη δίκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments