Διεθνή

Κύπρος: Αυτά είναι τα νέα ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς που «τρέμουν» οι Τούρκοι [pics]

Κύπρος: Αυτά είναι τα νέα ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς που «τρέμουν» οι Τούρκοι [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ/AIRBUS.COM

Μοντέρνο και ευέλικτο, το H145M προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τακτικών επιλογών για ρόλους στο πεδίο μάχης.

Θετικά νέα για την Κύπρο, καθώς η Εθνική Φρουρά εξοπλίζεται με νέα σύγχρονα ελικόπτερα Airbus H145M, καθώς σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα αναμένεται να αποκτήσει 6+6 ελικόπτερα H145M, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-35. Η υπογραφή της Συμφωνίας για Προμήθεια 6 Ελαφρών Επιθετικών Ελικοπτέρων H145Μ της εταιρείας Airbus Helicopters, με δικαίωμα εξάσκησης προαίρεσης για απόκτηση ακόμη 6, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου στις 24 Ιουνίου 2022.

“Η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα σε συνδυασμό με την αναθεωρητική τάση της Τουρκίας και την συνεχιζόμενη κατοχή δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Οφείλουμε να έχουμε ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας μας και των πολιτών μας” είπε ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης. “Η απόκτηση των μαχητικών ελικοπτέρων, τύπου H145Μ, εμβαθύνει την εταιρική μας συνεργασία με τη Γαλλία και αποτελεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορική και μακροχρόνια σχέση μας στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας”, πρόσθεσε.

Tα ελικόπτερα H145M

Μοντέρνο και ευέλικτο, το H145M προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τακτικών επιλογών για ρόλους στο πεδίο μάχης.

Προσφέρει την κρίσιμη δυνατότητα παράδοσης στρατευμάτων και υλικών γρήγορα με ελάχιστη καθυστέρηση, μπορεί να εφαρμόσει γρήγορα δύναμη πυρός για να εξουδετερώσει ή να καταστρέψει αντίπαλες δυνάμεις, προσφέρει υποστήριξη σε φιλικές δυνάμεις στη μάχη και είναι ιδανικό για την απόκτηση πληροφοριών, την ερμηνεία και την εκμετάλλευσή τους.

Αυτό το υψηλής απόδοσης, ευέλικτο, στιβαρό και αξιόπιστο ελικόπτερο μπορεί να εξοπλιστεί με μεγάλη γκάμα εξοπλισμού και παρέχει εξαιρετική ευελιξία αποστολής σε στρατιωτικούς χειριστές.

Θεωρούμενο ως αναφορά στην πολιτική του έκδοση για οργανισμούς επιβολής του νόμου και στρατιωτικές υπηρεσίες, το H145 βρίσκεται σε υπηρεσία με τον αμερικανικό στρατό, ο οποίος χειρίζεται την έκδοση UH-72A Lakota.

Προσαρμόσιμο για απαιτητικές λειτουργίες

Το H145M είναι η απάντηση στις πιο απαιτητικές λειτουργίες του σήμερα για τις οποίες απαιτούνται υψηλή ευελιξία, υψηλή απόδοση και οικονομική αποδοτικότητα.

Ανώτερη απόδοση για αποστολές πολλαπλών ρόλων

Βασικό χαρακτηριστικό του H145M είναι η μεγάλη γκάμα διαθέσιμων προαιρετικών πακέτων εξοπλισμού αποστολής που μπορούν να εγκατασταθούν και να αφαιρεθούν γρήγορα, με βάση τις απαιτήσεις της αποστολής. Μέσα σε λίγα λεπτά, το αεροσκάφος μπορεί να αναδιαμορφωθεί από μεταφορά στρατευμάτων με θέσεις σε αποστολή έρευνας και διάσωσης με ανυψωτικό και φορείο διάσωσης ή σε οπλισμένο ελικόπτερο με σύνολο όπλων και βαλλιστικής προστασίας.

Η ισχύς, η εμβέλεια, η αντοχή και η ικανότητα ωφέλιμου φορτίου του H145M παρέχουν μια ποικιλία δυνατοτήτων ανάπτυξης, ειδικά όταν λειτουργεί σε άμμο και σκόνη και σε υψηλές και ζεστές συνθήκες σε υψόμετρα 6.000 ποδιών και θερμοκρασίες 95°F/35°C.

Η ετοιμότητα αποστολής του H145M ενισχύεται από τους δύο κινητήρες Safran Arriel 2E του στροφείου με ψηφιακούς ελέγχους κινητήρα διπλού καναλιού πλήρους εξουσίας (FADEC) και ένα αναβαθμισμένο κιβώτιο ταχυτήτων.

HForce για ισχύ και ακρίβεια πυρκαγιάς

Το H145M μπορεί να εξοπλιστεί με το  οπλικό σύστημα HForce της Airbus  – ένα σταδιακό, αρθρωτό και οικονομικά αποδοτικό οπλικό σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε στρατιωτική έκδοση της σειράς πολιτικών ελικοπτέρων της Airbus (H125M, H145M και H225M).

Διατίθενται τρία διαφορετικά πακέτα που αυξάνουν την ικανότητα του αεροσκάφους, από βαλλιστική βολή μέσω προβολής με κράνος, έως βαλλιστική βολή μέσω ηλεκτρο-οπτικού συστήματος (EOS) ή κατευθυνόμενων όπλων.

Ανθεκτικό και υψηλής τεχνολογίας

Το συμπαγές πλαίσιο του H145M παρέχει χαμηλό προφίλ, ενισχυμένο από την ευελιξία του ελικοπτέρου κατά την πτήση και τον πλεονασμό του σχεδιασμένου συστήματος.

Στην επιβίωσή του συμβάλλουν οι αυτοσφραγιζόμενες δεξαμενές καυσίμου, η βαλλιστική προστασία και ο καταστολέας υπερύθρων, μαζί με την ικανότητα πρόσκρουσης που έχουν σχεδιαστεί στην άτρακτο και τα καθίσματα.

Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και οι διανομείς φλόγας/φλόγας προσφέρουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας σε περιβάλλοντα υψηλής απειλής.

Το H145M είναι εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο ψηφιακό γυάλινο πιλοτήριο (προηγμένη σουίτα αεροηλεκτρονικών συστημάτων Helionix® της Airbus), είναι συμβατό με γυαλιά νυχτερινής όρασης και διαθέτει ψηφιακό αυτόματο πιλότο 4 αξόνων που μειώνει δραστικά τον φόρτο εργασίας του πιλότου.

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν ένα αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης και την ενσωμάτωση του χαρακτηριστικού Fenestron® ουραίο ρότορα της Airbus για βελτιωμένο έλεγχο κατά της ροπής.

Σε υπηρεσία ως ελαφρύ ελικόπτερο του Στρατού των ΗΠΑ, η έκδοση UH-72A Lakota έχει επιδείξει ποσοστό διαθεσιμότητας μεγαλύτερο από 90%.

Αποδοτική

Η βελτιστοποιημένη συντήρηση και η υψηλή αξιοπιστία είναι βασικοί παράγοντες για την οικονομική αποδοτικότητα σε απαιτητικές λειτουργίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments