Ελλάδα

Βόλος: 10χρονος «ναυγοσώστης» έσωσε τον παππού του από πνιγμό

Βόλος: 10χρονος «ναυγοσώστης» έσωσε τον παππού του από πνιγμό

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ταραχή και αγωνία  επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής σε παραλία του Βόλου, καθώς ηλικιωμένος άνδρας, 81ετών, αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ ήταν στη θάλασσα.

Ταραχή και αγωνία  επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής σε παραλία του Βόλου, καθώς ηλικιωμένος άνδρας, 81ετών, αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ ήταν στη θάλασσα. Για καλή του τύχη,ο  εγγονός του τον είδε να ξαπλώνει ανάσκελα και να καταπίνει νερό. Το παιδί, ηλικίας μόλις 10 ετών, κινητοποιήθηκε άμεσα λειτουργώντας συντονισμένα με τους ναυαγοσώστες της Lifeguard Volos και προλαβαίνοντας το κακό!

Σύμφωνα με το πληροφορίες, το περιστατικό έγινε στις 13:00. Ο μεγάλης ηλικίας άνδρας βρισκόταν στην παραλία με τη σύζυγό του, τον αδερφό του, την κουνιάδα του και το εγγονάκι του. Σε κάποιο σημείο, είχε απομακρυνθεί από την οικογένειά του και φθάνοντας στην προβλήτα δεξιά από την πλαζ Αλυκών άρχισε να μην αισθάνεται καλά σύμφωνα με το taxydromos.

Βλέποντάς τον να ξαπλώνει ανάσκελα και να πίνει νερό ο 10χρονος που ήταν πιο κοντά του σε σχέση με τα άλλα μέλη της οικογένειας, κινητοποιήθηκε άμεσα. Ο ανήλικος τον τράβηξε στα ρηχά και ειδοποίησε τη ναυαγοσώστρια. Η Μαρία Σαμαρτζή που έσπευδε ήδη στο σημείο, τοποθέτησε τον ηλικιωμένο σε πλάγια θέση γιατί ο 81χρονος είχε καταπιεί νερό και οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίστηκαν στην ακτή από κοινού με τις ναυαγοσώστες Μαρία Ραφαηλίδου και Χριστίνα Φιλιππάτου που μετέβησαν στο σημείο με σκάφος.

Οι διασώστριες χορήγησαν στον 81χρονο οξυγόνο με φορητή φιάλη και τον τύλιξαν με αλιμινοκουβέρτα, καθώς είχε παρουσιάσει υποθερμία, ενώ παρελήφθη από πλήρωμα του ασθενοφόρου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για προληπτικούς λόγους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments