Οικονομία

Τουρισμός Ελλάδα: Ψήφος εμπιστοσύνης από Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία – Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 η κίνηση

Τουρισμός Ελλάδα: Ψήφος εμπιστοσύνης από Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία – Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 η κίνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τουρισμός Ελλάδα: Θερμό αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι από την τουριστική κίνηση

Θερμό αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι από την τουριστική κίνηση καθώς ήδη η Ελλάδα έχει μπει στη λίστα με τους αγαπημένους προορισμούς των τουριστών. Αν μάλιστα ληφθούν υπόψη και τα μέχρι τώρα στοιχεία των αφίξεων στις πύλες της χώρας,η Ελλάδα σε λίγο καιρό θα φθάσει τα επίπεδα της κίνησης του 2019.

Ποιες χώρες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης

Σε ό,τι αφορά τις κύριες αγορές προέλευσης των ξένων επισκεπτών το επόμενο διάστημα, αυτό δηλαδή της 27ης Ιουνίου εως την 10η Ιουλίου, ξεχωρίζουν οι εξής χώρες: Αγγλία με προγραμματισμένες 397.298 αεροπορικές θέσεις για Ελλάδα, η Γερμανία με 345.927 αεροπορικές θέσεις, η Ιταλία με 208.759 αεροπορικές θέσεις και η Γαλλία με προγραμματισμένες 133.874 αεροπορικές θέσεις σημειώνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η κυρία Τετράδη.

«Σαφώς καλύτερη η φετινή τουριστική σεζόν»

«Έχουμε σαφώς μια καλύτερη τουριστική σεζόν από πέρυσι. Υπάρχει ένα θέμα με τα αεροδρόμια του εξωτερικού. Τα αεροδρόμια τα δικά μας έχουν ανταποκριθεί, δουλεύουν σωστά και προς το παρόν το σύστημα αντέχει. Τα στοιχεία είναι σαρωτικά για φέτος σε σχέση με το 2021. Προσπαθούμε να φτάσουμε στα νούμερα του 2019. Η περσινή τουριστική σεζόν ήταν Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος. Έχουμε ξεκινήσει από τον Ιούνιο με πολύ καλές πληρότητες», είπε από την πλευρά του ο κ. Σπύρος Αυλωνίτης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Κέρκυρα στο Mega.

«3,2% περισσότερες αφίξεις το Μάιο του 2022, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2019»

«Το 2019 ήταν μια χρονιά ανέφελη και μια χρονιά που πήγε πολύ καλά ο ελληνικός τουρισμός. Μέχρι στιγμής, για το 2022 τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για το Μάιο του 2022 δείχνει κίνηση επιβατών από το εξωτερικό 3,2 % παραπάνω από το 2019. Το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο είναι γεμάτα. Θα περιοδεύσω την επόμενη εβδομάδα στην Κρήτη», σημείωσε ο κ. Κικίλιας στο Mega για την μέχρι τώρα τουριστική κίνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments