Διεθνή

Έκκληση Ζελένσκι προς Λευκορώσους: «Μην αφήσετε να σας σύρουν στον πόλεμο»

Έκκληση Ζελένσκι προς Λευκορώσους: «Μην αφήσετε να σας σύρουν στον πόλεμο»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Πούτιν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η Μόσχα θα προμηθεύσει τη Λευκορωσία με πυραύλους Ισκαντέρ-Μ –συστήματα ικανά να φέρουν πυρηνικές κεφαλές– τους επόμενους μήνες

Έκκληση προς τους Λευκορώσουν να μην αφεθούν να παρασυρθούν στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας απήυθυνε ο Ουκρανός  Βολοντίμιρ Ζελένσκι , κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού διαγγέλματός του.

«Η Ρωσία έχει ήδη αποφασίσει τα πάντα για εσάς», υποστήριξε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας «αλλά δεν είστε σκλάβοι, δεν είστε κρέας για τα κανόνια. Δεν είστε υποχρεωμένοι να πεθάνετε».

«Ο Λευκορωσικός λαός δεν πρέπει να επιτρέψει να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για λογαριασμό του», συνέχισε ο Ζελένσκι.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η Μόσχα θα προμηθεύσει τη Λευκορωσία με πυραύλους Ισκαντέρ-Μ –συστήματα ικανά να φέρουν πυρηνικές κεφαλές– τους επόμενους μήνες.

Έκανε γνωστό το σχέδιο αυτό κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Το Κίεβο κατήγγειλε πρόσφατα επιθέσεις ρωσικών στρατευμάτων εναντίον θέσεών του από το έδαφος της Λευκορωσίας, χώρας που θεωρείται στενός σύμμαχος της Μόσχας.

«Ξέρω πως ο λαός της Λευκορωσίας μας υποστηρίζει, εμάς, όχι τον πόλεμο. Γι’ αυτό η ρωσική ηγεσία θέλει να τον σύρει σε αυτόν τον πόλεμο», επέμεινε ο Ζελένσκι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments