Διεθνή

Η Γερμανία επενδύει στο αμερικανικό φυσικό αέριο

Η Γερμανία επενδύει στο αμερικανικό φυσικό αέριο

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η συμφωνία ορόσημο της EnBW με την Venture Global υποδηλώνει ότι αυτή η αλλαγή είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική.

H Γερμανία αναμένεται να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό της προσανατολισμό καθώς η γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας EnBW ανακοίνωσε ότι υπέγραψε 20ετή συμφωνία για σημαντική προμήθεια LNG από την εξαγωγέα Venture Global με έδρα τις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που μια γερμανική εταιρεία έχει υπογράψει μια μακροπρόθεσμη δεσμευτική συμφωνία απορρόφησης LNG των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Venture Global, πράγμα που σηματοδοτεί μια ιδιαίρερα σημαντική αλλαγή πολιτικής, καθώς πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ενεργειακή πολιτική της Γερμανίας ήταν σε μεγάλο βαθμό προσανατολισμένη προς το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Στον αντίποδα, μετά την εισβολή, η γερμανική κυβέρνηση τερμάτισε τον ολοκαίνουργιο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Ρωσία, και άλλαξε τις διαδικασίες αδειοδότησης για να επιταχύνει την ανάπτυξη τερματικού σταθμού LNG, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τρεις ενεργές προτάσεις για τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου ξηράς σε γερμανικά λιμάνια.

«Η εταιρεία μας έχει την τιμή να γίνει σημαντικός πάροχος LNG στη Γερμανία, παρέχοντας ασφάλεια εφοδιασμού σε ανταγωνιστική, μακροπρόθεσμη βάση», δήλωσε ο Mike Sabel, Διευθύνων Σύμβουλος της Venture Global. Η συμφωνία είναι επίκαιρη για την Venture Global, η οποία έλαβε μια τελική επενδυτική απόφαση στον τερματικό σταθμό εξαγωγής LNG Greenfield Plaquemines στα τέλη Μαΐου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments