Focus

Alexandria Ocasio-Cortez: Ευχαριστεί τον Θεό που είχε την επιλογή να κάνει έκτρωση όταν βιάστηκε στα 22 της

Alexandria Ocasio-Cortez: Ευχαριστεί τον Θεό που είχε την επιλογή να κάνει έκτρωση όταν βιάστηκε στα 22 της

Πηγή Φωτογραφίας: Reddit- Esquire

Alexandria Ocasio-Cortez: Η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Σοσιαλιστών στο Αμερικανό Κογκρέσο μίλησε για το δικαίωμα των γυναικών στις αμβλώσεις.

Η Alexandria Ocasio-Cortez μίλησε για τον βιασμό της στα 22 της κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στο Manhattan για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ανατρέψει το δικαίωμα των γυναικών στις αμβλώσεις.

“Πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα για να αποκαταστήσουμε και να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας εδώ στην Αμερική” είπε η βουλεύτρια μιλώντας στη συνέχεια για την εποχή που ήταν 22 και δούλευε σε μια καφετέρια δίπλα σε μια κλινική που πρόσφερε δωρεάν αμβλώσεις σε γυναίκες. “Πήγα φίλους εκεί και στήριξα φίλους, όταν είχαν επιτεθεί σεξουαλικά μετά τη δουλειά. Εγώ όταν ήμουν 22 ή 23 χρονών βιάστηκα ενώ έμενα στη Νέα Υόρκη. Ήμουν εντελώς μόνη, ένιωθα εντελώς μόνη”.

Όπως εξήγησε η διάσημη Αμερικανίδα “ένιωθα τόσο μόνη που χρειάστηκε να κάνω ένα τεστ εγκυμοσύνης σε μια δημόσια τουαλέτα στο Μανχάταν

Κι όσο καθόμουν εκεί και περίμενα το αποτέλεσμα το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι είχε επιλογή. Ευχαριστώ τον Θεό που είχα την ελευθερία να διαλέξω τη μοίρα μου. Δεν ήξερα όσο περίμενα εκεί ότι θα έβγαινε αρνητικό. Αλλά δεν έχει σημασία. Αυτό είναι για όλες μας. Αυτό δεν είναι ένα θέμα δικαιωμάτων των γυναικών, είναι ένα θέμα που αφορά σε όλους μας”.

Η Cortez ζήτησε από τον πρόεδρο Joe Biden να αναλάβει δράση και να ανοίξει κλινικές για αμβλώσεις μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που γύρισε την χώρα 50 χρόνια και έδωσε τη δυνατότητα στις Πολιτείες να περάσουν τους δικούς τους νόμους για τις εμβλώσεις. Ήδη το Arkansas, το Kentucky, η Louisiana, το Missouri και η South Dakota έχουν απαγορεύσει τις αμβλώσεις στα σύνορά τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments