Focus

Πρίγκιπας Κάρολος: Σκάνδαλο με ύποπτη βαλίτσα που είχε μέσα 3 εκατομμύρια ευρώ

Πρίγκιπας Κάρολος: Σκάνδαλο με ύποπτη βαλίτσα που είχε μέσα 3 εκατομμύρια ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Us Weekly-timesofisrael.com

Πρίγκιπας Κάρολος: Εκπρόσωποι του διαδόχου του βρετανικού θρόνου κάνουν λόγο για νόμιμη συναλλαγή μεταξύ με τον τον Σείχη Χαμάντ

Σε ακόμα ένα σκάνδαλο φαίνεται ότι μπλέκεται το όνομα του πρίγκιπα Καρόλου αφού σύμφωνα με τους Sunday Times, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου δέχτηκε 3 εκατομμύρια ευρώ σε βαλίτσες από τον Σείχη Hamad bin Jassim bin Jaber Al Than, πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κάρολος δέχτηκε τα χρήματα σε ιδιωτικές συναντήσεις που είχε με τον Hamad από το 2011 έως το 2015. Σε μία από τις συναντήσεις πήρε τα χρήματα μέσα σε μια βαλίτσα ενώ σε άλλες περιπτώσεις μέσα σε σακούλες καταστημάτων από το Fortunm & Mason, αγαπημένο κατάστημα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Όπως αναφέρεται τα χρήματα κατατέθηκαν σε λογαριασμούς του Charitable Fund του πρίγκιπα Καρόλου, επιδεικνύοντας ότι η αποδοχή των χρημάτων δεν σχετιζόταν με κάποια παράνομη δραστηριότητα

Το γραφείο του πρίγκιπα Καρόλου, Clarence House, σε επίσημη ανακοίνωσή του εξήγησε ότι πρόκειται για χρήματα για δωρεές που “μεταφέρθηκαν αμέσως σε μία από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις του πρίγκιπα που εξακρίβωσε πως έγιναν τα απαραίτητα και επιβεβαίωσε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες”, τονίζοντας ότι ο άνθρωπος που έκανε τη δωρεά λειτούργησε με νόμιμο τρόπο.

Η αστυνομία του Λονδίνου έχει ξεκινήσει μια ξεχωριστή έρευνα για τους συνεργάτες του πρίγκιπα σε μια άλλη φιλανθρωπική οργάνωση του Καρόλου, το Prince’s Foundation, που είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν έναν Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχο να εξασφαλίσει βρετανική υπηκοότητα με αντάλλαγμα δωρεές στο ίδρυμα. Το Clarence House δήλωσε ότι ο πρίγκιπας δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση ενώ μετά το πρόσφατο δημοσίευμα των Sunday Times η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και για τη σχέση του Σείχη με τον Κάρολο και τις οικονομικές συναλλαγές τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments